Korsanlar CD Projekt'i Cyberpunk 2077 İle İlgili Belgeleri Sızdırmakla Tehdit Ediyor

Firma tehditlere pabuç bırakmayacak

CD Projekt Red akşam saatlerinde Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla oyuncuları hiç de hoş olmayan bir durum hakkında uyardı. Buna göre korsanlar Cyberpunk 2077 ile ilgili çeşitli tasarım belgelerini ellerine geçirmişler ve bunları yayınlamamak için firmadan fidye istemişler.

Firma söz konusu olayı "bu şahıslar bizden fidye talebinde bulundular ve isteklerini karşılamamamız halinde bu dosyaları yayınlayacaklarını belirttiler. Bizimle irtibat kuran bu şahısların isteklerine karşılık vermeyeceğiz, bu da söz konusu dosyaların internet üzerinden paylaşılmasına neden olabilir. Durumla ilgili yasal mercileri bilgilendirdik" diyerek duyurmuş.

Bahsi geçen belgelerin oldukça eski olduğunu ve oyunun şu andaki halini temsil etmediğini söyleseler de Cyberpunk 2077'yi oynamak için sabırsızlanıyorsanız doğrudan bizden gelmeyen hiçbir bilgiye itibar etmemenizi öneririz de demişler. Zamanı geldiğinde Cyberpunk 2077 ile ilgili bilgileri doğrudan kendilerinden duyacağız zaten.

Eğer çalınan dosyalar arasında yazılı belgelerin dışında da bir şeyler varsa bu durum CD Projekt'i ciddi anlamda etkileyebilir. Hatırlarsanız korsanlar zamanında Half-Life 2 ile ilgili dosyaları çalmış ve elde ettikleri kaynak kod ve haritalar sayesinde firmaya ciddi ölçüde zarar vermişlerdi. Umarız bu durum yalnızca birkaç tasarım belgesiyle sınırlıdır, zira bizler Cyberpunk 2077'yi gerçekten de büyük bir merakla bekliyoruz.

> Cyberpunk 2077 - E3 2017'ye Adım Adım #1

YORUMLAR
Parolamı Unuttum