Şu An Resident Evil 9 Dahil 5 Resident Evil Oyunu Geliştiriliyormuş

Dusk Golem'in iddiası

Sektörün güvenilir sızıntı kaynaklarından, özellikle de Resident Evil serisiyle ilgili verdiği başarılı bilgilerle tanınan Dusk Golem'in iddiasına göre şu anda aralarında Resident Evil 9'un da bulunduğu beş Resident Evil oyunu geliştirme aşamasındaymış.

Dusk Golem'in Discord'da paylaştığı bu bilgiye göre bu oyunlardan en az bir tanesi yepyeni bir hikaye anlatacakmış, diğerleri ise Capcom'un remake projelerine devam ettiği anlamına geliyor.

Capcom son olarak Resident Evil 4'ün Remake versiyonuyla karşımıza çıkmıştı ama seride yan oyunlar da dahil hala remake yapılması beklenen pek çok seçenek mevcut. Bu remakelerden ikisinin Resident Evil 5 ve Resident Evil 6 olduğuna kesin gözüyle bakılıyor, eğer en az bir remake daha varsa o da yan oyunlardan biri olmalı.

Burada şöyle de bir detay var. Capcom Resident Evil'ın yeni jenerasyon remake'lerine Resident Evil 2 ile başladı, 3 ve 4 ile devam etti. Ama Resident Evil 1'e hala geri dönmedi.

1996 tarihli Resident Evil 1'in remake versiyonu 2002 yılında GameCube için hazırlanmıştı ve hala daha tüm zamanların en iyi remake versiyonlarından biri olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla eğer Capcom'un üzerinde çalıştığı oyunlardan biri Resident Evil 1 ise o zaman remake'in remake'ini göreceğiz demektir :)

Bu remake'ler Capcom'a ticari açıdan da büyük başarı sağladı, örneğin yakın tarihli Resident Evil 4 Remake'in satışları 6.5 milyona dayanmış durumda.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum