0x10c’nin Yapım Aşaması Durdu

Markus Persson yaratıcılık sorunu yaşıyor

Buraya Minecraft yaratıcısı Markus 'Notch' Persson yeni oyunu 0x10c'yi geliştirmeye devam ediyor yazmayı çok isterdik. Hatta yeni bir video gelse ne güzel olurdu. Maalesef Markus 'Notch' Persson oyunun yaratım kısmında "creative block" olarak adlandırılan fikir tıkanmasına yakalandı. Bir başka değişle oyun yaratıcılık manasında artık ilerlemiyor.

Notch oyunun iki prototipinin olduğunu, henüz eğlenceli bir hale gelmediğini ancak ilerleyen zamanda bunun sağlanabileceğini belirtti. Geliştirme aşamasına biraz ara vermenin bazı şeyleri düzelteceğini, 0x10c için hala çok heyecanlı olduğunu dile getirdi.

0x10c'nin konusu 1988 yılının astronotları bir programlama hatası sonucu milyarlarca yıl için kriyostatik uykuya dalması ve uzayda sürüklenmesiyle başlıyor. Yıllardan 281.474.976.712.644'dayız.

Uzayda yolculuk yapacak, savaşacak, madencilik yapacak, ganimet toplayacak, gezegenden gezegene sıçrayacak ve başka oyuncularla ticaret yapacağız, diğer yandan da "tümüyle çalışır durumda emüle edilmiş 16 bit bir CPU ile gemimizi yönetecek veya madencilik faaliyetlerinin bitmesini beklerken oyun oynayabileceğiz".

Henüz birkaç video ve yukarıda biriktirdiğimiz bilgiler var elde. Markus 'Notch' Persson'nın en kısa zamanda "creative block" psikolojisinden sıyrılıp oyunun başına geçmesini diliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum