100 Kişilik Muharebeler Vaat Eden Hell Let Loose Kickstarter'da

Dünya Savaşı cehennemi sizi bekliyor

2. Dünya Savaşından aynı anda 100 oyuncunun katılabileceği muharebeler sunmaya hazırlanan Hell Let Loose'dan yeni haberler geldi. Oyunun geliştiricisi Black Matter sonunda Kickstarter kampanyasını başlattı ve toplamayı hedeflediği miktarı ise yaklaşık 100.000 dolar olarak belirledi.

2. Dünya Savaşının ünlü muharebelerini yaşayabileceğimiz oyunda savaş alanlarının gerçeğine uygun olarak hazırlanacağı vaat ediliyor. Arşiv ve uydu fotoğrafları yardımıyla oyuna bire bir aktarılmış olan haritalar gerçek savaş alanlarını yansıtacak ve oyundaki şehir haritaları dört kilometrekare büyüklüğünde olacak. Oyunda ilk etapta Alman OKW (Oberkommando der Wehrmacht) ile Amerika Birleşik Devletleri ordusu karşı karşıya gelecek olsa da daha sonra yayınlanacak olan muharebe meydanlarıyla oyuna Britanya, Sovyet ve Japon kuvvetleri de katılacak.

Oyunun Kickstarter kampanyasına ek olarak bir de dokuz dakikalık bir oynanış videosu yayınlandı ve bu videoda mangalardan birini 'ele geçirme noktalarından' birini savunurken görebiliyoruz. Oyunun haritaları büyük olduğu için bu noktalardan çok sayıda bulunacak ve taraflar stratejik üstünlüğü ele geçirmek için bu noktaları ellerinde tutmaya da çalışacaklar. Bu noktalara sahip olan taraflar farklı kaynaklar elde etmeye başlayacak: örneğin bir yakıt deposunu elinizde tutuyorsanız taşıtlarınıza daha hızlı yakıt ikmali yapabileceksiniz, cephaneliği ele geçirdiğiniz taktirde ise haritanın farklı yerlerine denizden saldırılar düzenlemeniz mümkün olacak.

Hell Let Loose'un şöyle de ilginç bir özelliği var, oyundaki rütbe sistemi gerçekten savaş alanında aktif rol oynayan bir yapıya sahip. Oyuncular savaşa bir Müfreze içinde katılacaklar ve bu Müfrezelerde başlarında Subaylar, en tepede ise ordu Komutanı bulunacak. Üst rütbeli oyuncular muhtemelen savaş haritasına farklı biçimde de erişiyor olacak ve diğer oyunculara görevler verebilecek ve stratejik üstünlüğü ele geçirmede yardımcı olacaklar. Black Matter bu sistemin detaylarını henüz açıklamadı ama gerçek muharebe hissini yaşatmaya kararlı göründüğüne göre bu oyuncuların da kendini komutan gibi hissetmelerini sağlayacak demektir. Zaten oyunun sloganı da "yalnız savaşırsan yalnız ölürsün, birlikte savaşırsan birlikte kazanırsın" şeklinde.

Tabi bu kadar gerçekçiliğe önem verdiğini söyleyen oyunun videosunda bazı silahlardaki geri tepme eksikliği ve motorun zayıflığı dikkat çekiyor ama umarım bunu düzeltecek çalışmalar da yaparlar.

Oyun şimdiden Kickstarter hedefinin yarısını aşmış durumda ve önümüzdeki günlerde çok büyük ihtimalle hedefi rahatça aşacak ve yeni hedeflere ulaşmaya çalışacak. Hell Let Loose'un 2018'in ikinci çeyreğinde Erken Erişime girmesi planlanıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum