2023'te Beklediklerimiz: Hogwarts Legacy

Petrificus Totalus!

Yıllardır hayalini kuruyordum, “Neden yapmıyorlar anlamıyorum” diyordum, “Şöyle Harry Potter evreninde geçen, kendi karakterimi yaratabileceğim, açık dünyası olan ve Hogwarts’ta dilediğim gibi dolaşıp keşifler yapacağım, hep gerçek hayatta kullanmak istediğim büyüleri kullanabileceğim bir RYO neden yapmıyorlar?” Biraz geç oldu ama tam da böyle bir oyun olacak gibi gözüküyor Hogwarts Legacy.

Fakat... Şimdiye kadar gösterilen tüm oynanış videolarını hesaba kattığımda çok aşırı heyecanlanamıyorum henüz. Evet böyle bir oyunu sonunda oynayabilecek olmak bile yeterli tamam, o cepte ama biraz korkuyorum da açıkçası. Her şeyden önce Hogwarts’ta dolaşırken banklarda öylece oturup, köşe başlarında Petrificus Totalus büyüsü yemiş gibi duran, “Gel benden yan görev a” diye bekleyen öğrenci NPC’ler, Hogwarts’ın vermesi gereken canlılığı ve sıcaklığı veremeyecek gibi gözüküyor.

Oyunun çıkışına 3 ay kalmışken de bunların değişebileceğini pek sanmıyorum. Büyü kullanmak ne kadar heyecan verici gözükse de çatışmalar da birazcık “meh” duruyor gibi. Yüz animasyonları ve karakterlerin çok cansız durması gibi noktalar da var ama ben onlara pek takılmıyorum açıkçası. Bu oyundan en çok istediğim ve beklediğim, canlı ve yaşayan bir dünya hissini vermesi aslında en çok.

Düşük başladım ama bunlar hep hayal kırıklığı yaşamaktan korktuğumdan. Biraz heyecanı da salmanın vakti geldi ama artık tamam: YA HOGWARTS MUHTEŞEM GÖZÜKMÜYOR MU SİZCE DE? Sadece görsel olarak değil, aşırı detaylı (o ortak salonlar nedir öyle!) ve özenle yapılmış. Kalenin her noktasını keşfetme fikri beni ciddi ciddi heyecanlandırıyor. Ama Hogsmeade’de kök birası içemezsek yakarım bak oraları! Hogwarts dışındaki açık dünyayı henüz göstermediler, çıkışa yakın oyunun o kısmını da gösterecekler. Hogwarts’taki detayları ve ihtişamı dış dünyada bulabileceğimizi sanmıyorum ama süpürge tepesinde dağda bayırda uçmak için heyecanlıyım şimdi, yalan olmasın. Karanlık tarafa geçip affedilmez lanetleri de kullanabileceğiz ama bu seçim hikâyede nasıl işleyecek merakla bekliyorum. Ayrıca hikâye Harry Potter döneminden çok daha önceleri konu alacağı için, tanıdık karakterlerin dedelerini, ninelerini falan görecek miyiz acaba diye merak içindeyim, güzel sürpriz olur bence.

Heyecan trenine sorgusuz sualsiz atlayamadım hâlâ ama içimdeki Potterhead gün saymıyor da değil. Hayal kırıklığına uğratacak yanları olacaksa bile, yıllardır beklenen o Harry Potter evreni oyunu bu işte abi, elimizde yıllanmış eski seri ve LEGO oyunu dışında başka var mı? Yok! O zaman hadi artık, Accio Hogwarts Legacy!!!

Ne Zaman Geliyor?

 Yine bir erteleme olmazsa 10 Şubat 2023.

Kimler Oynasın?

Potterhead’ler iliğine kadar sömürecek zaten, söylemeye gerek yok. Bunun dışında fantastik RYO türünü sevenler de beğenebilir (umarım).

Kimler Uzak Dursun?

Harry Potter sevmeyenler (öh, var mı öyle biri be :P), açık dünya oyunlardan bunalanlar, oynanış ve teknik anlamda AAA kalitesi bekleyenler.

LANETLİ SORU: JK Rowling’in oyunla alakası var mı?

Her ne kadar serinin yaratıcısı olsa da JK Rowling, karıştığı Twitter dramalarıyla herkesin seriyle olan bağlantısını iyice bir ekşitti; filmlerde oynayan oyuncuların bile kendisine karşı cephe alışını izledik hatta. Bunun üzerine tabii ki kendisinin Hogwarts Legacy’de parmağı olup olmadığı herkesin aklındaki sorulardan birisi oldu. Ancak oyunun sitesinde de üzerine basa basa söylendiği üzere “JK Rowling’in yarattığı dünyaya mümkün olduğunca sadık kalınıyor olsa da kendisinin oyunla direkt bir bağlantısı yok.”

YORUMLAR
Parolamı Unuttum