2023'te Beklediklerimiz: The Legend of Zelda - Tears of the Kingdom

Gözyaşlarıyla sulanan bir krallık

2018 yılında artık dayanamayıp Switch almamın en büyük sebeplerinden birisi The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Diğeri de Splatoon 2 ama konumuz o değil. Zelda’yla tanışmamdan bu yana Link’s Adventure’dan A Link Between Worlds’e kadar neredeyse her oyununu oynamış biri olarak Breath of the Wild acayip heyecanlandırmıştı beni. Te ilk oyundaki Zelda formülünü o ucu açık, sandbox oynanışı 3 boyutlu bir Hyrule’da tecrübe edebilecek olmak bayağı gaza getirmişti beni. 2018’den bu yana da hâlâ açıp oynarım ara sıra. Bulamadığım shrine’ları ararken kaç yıl önce keşfedemediğim yerleri keşfediyorum, oyunun sunduğu mekanikleri daha farklı şekillerde nasıl kullanabilirim diye deniyorum… İnanılmaz bir tecrübe benim için. Ve şimdi Nintendo bunun devamıyla geliyor.

Breath of the Wild benim en sevdiğim oyunlardan birisi ve devam oyunu için de bir hayli heyecanlıyım. Hikâyenin nasıl devam edeceğini merak etmemi bir kenara koyarsam, oyuna yeni eklenen mekanikleri nasıl kullanacağımızın rüyalarını görüyorum desem pek de yalan olmaz. Ama arada Nintendo’nun hâlâ Switch’in gücünün artık yetmediğini kabul edemediği için TotK’ın performansına nasıl etki edeceğiyle alakalı kâbusları da unutmadım…

Oyun hakkında hâlâ “isim ve tarih duyurusu” fragmanı dışında bir şey olmaması ve 2023’ün ilk yarısında çıkıyor oluşu gerçekleri biraz germiyor değil beni. Bir de içimdeki Zelda fanboyu artık oyun hakkında daha fazla şey görüp sosyal medyada millet beni takipten çıkana kadar konuşmak istiyor, o noktaya geldim. Ama önümüzde daha 6 ay var. Umarım Nintendo özel bir “Tears of the Kingdom Direct”i hazırlamaya başlamıştır.

Ne Zaman Geliyor?

12 Mayıs 2023 diyor Nintendo, ertelenmezse tabii.

Kimler Oynasın?

Sandbox oynanış sevenler, oyuncuyu bebek gibi sürekli elinden tutmayan oyunları sevenler, her mekaniği kurcalamaktan keyif alanlar, Breath of the Wild evrenini sevenler…

Kimler Uzak Dursun?

Çok açık uçlu oynanışa gelemeyenler. Eğer “Breath of the Wild ama daha fazlası” olacaksa oyun sizi bir hayli rahat bırakacağından kendinizi “E n’apacağım şimdi ya?” derken bulmanız olası.

LANETLİ SORU: Switch bu oyunu kaldırabilecek mi?

Bu soruyla beraber “Yeni Nintendo konsolunun çıkış oyunu mu olacak?” da gelebilir tabii. Ve inanır mısınız, ben de emin olamıyorum bu soruların cevaplarını düşünürken. Sonuçta elimizin altındaki konsol Breath of the Wild’ı çalıştırabilen bir konsol. Evet, tamamen problemsiz değildi tabii ama bir “Xbox One’da çıkış günü Cyberpunk 2077 oynama” tecrübesi de değildi tabii. Fakat Switch’in son dönemlerde artık yaşını da göstermeye başladığını görebiliyoruz hepimiz.

Benim tahminim oyunun çıkış tarihine bağlı tamamen. Eğer ertelenmezse Switch bu oyunun altından kalkar, en kötü ihtimalle Breath of the Wild’da yaşadığımız problemlerin bir iki tık fazlasını yaşarız diyorum, onu da oyunun yeni haritasına falan bağlıyorum ister istemez. Ama ertelenirse, hele bir de “2023 kışı” ya da “2024 ilk çeyreği” gibi belirsiz bir tarihe ertelenirse… Switch’in kaldırmaması bir yana, büyük ihtimalle yeni Nintendo konsolunun habercisi bile olabilir. Tabii bunlar sadece Breath of the Wild’ın çıkışından kalma tahminler hep… (Yatırım tavsiyesi değildir?)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum