A Way Out'u Oyunu Almayan Arkadaşlarınızla Bile Co-Op Oynayabileceksiniz

Oyunu istediğimiz arkadaşımızla co-op oynayabileceğiz

Brothers: A Tale of Two Sons'ın yaratıcısı Josef Fares'in yeni oyunu A Way Out isminden daha uzun süre söz ettirecek gibi görünüyor, çünkü Fares yaptığı açıklamalarla resmen oyuncuların gönlünde taht kurdu. Hatırlarsanız Fares The Game Awards 2017 sırasında eğlenceli bir konuşma yapmış, EA için 'her dağıtıcı bazen sı**p batırabilir' falan demişti. Fares yeni oyununa o kadar güveniyor ki konuşmasında aynen şunları söyledi: "Eğer tüm dünya birleşip bana 'oyunun b*ktan' dese, onlara 'hayır, değil' derim. İşte oyunuma bu kadar güveniyorum. Şunu söyleyeyim, eğer oyunu baştan sona kadar oynar ve ne olduğunu görürseniz sevmemeniz imkansız. İmkansız. Bir arkadaşınızla birlikte oynayın, o zaman göreceksiniz".  Fares'in konuşmasının tamamını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz, hatta videoda oyundan yeni oynanış görüntüleri de var. Hatta hemen izleyin, sonra devam edelim.

Videoda A Way Out'un oynanış görüntüleri akmadan önce Fares oyunun bir özelliğinden bahsetmeye çalışıyordu, Friend Pass isminde bir özellik. Buna göre oyuncular oyunu satın almayan arkadaşlarıyla bile co-op olarak oynayabilecekti. Hatta Fares konuşmasında en başından beri bunun olmasını istediğini, EA'in de bu konuda sıkıntı çıkarmadığını anlatmaya çalışıyordu kendi tarzıyla ama arada kaynayıp gitti.

A Way Out'un yayıncısı Electronic Arts bu konuya açıklık getiren bir video yayınladı ki bunu da aşağıda seyredebilirsiniz. Buna göre iki kişinin oyunu oynaması için yalnızca tek bir kopya yeterli olacak. Bunun için 23 Mart 2018 tarihinde PS4, Xbox One ve PC için yayınlanacak olan oyunu tek bir kişinin alması yeterli olacak, bu kişi bir arkadaşına oyunun deneme versiyonunu indirmek üzere davetiye gönderebilecek ve bu davetiye sayesinde o arkadaşınız da oyunu ücretsiz olarak baştan sona kadar sizinle birlikte oynayabilecek. Bence bu şimdiye kadar duyduğum en zekice fikirlerden biri.

> A Way Out'ta Hiçbir Animasyon İki Defa Kullanılmayacak

"Friends Pass Free Trial" A Way Out yayınlandığı an aktifleşecek ve oyuncular arkadaşlarıyla birlikte Vincent veya Leo rollerinde birlikte oynayarak hapishaneden kaçmaya çalışabilecekler. Elbette oyunu Xbox One veya PS4'te oynamayı planlıyorsanız bu deneme versiyonu için Xbox Live Gold veya PlayStation Plus abonesi olmanız gerekecek.

A Way Out'un asıl olarak bir co-op deneyimi olarak tasarlandığını düşünürsek oyunculara bu şekilde arkadaşlarını da davet edebilme şansı tanınması oyun hakkındaki iyi düşünceleri arttıran bir gelişme oldu. Tabi eğer herkes 'oyunu arkadaşım alsın, ben de bedava oynayayım' diye düşünmeye başlarsa o zaman satışlar bundan ne kadar etkilenir, bunu da oyun çıktığında göreceğiz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum