Activision Basına Sekiro: Shadows Die Twice Erken İnceleme Kopyası Göndermeyecek

İlginç bir karar

Mart ayının en çok beklenen oyunlarından biri olan Sekiro: Shadows Die Twice'ın yayıncısı Activision, From Software'in en yeni oyununun inceleme kopyalarını çıkış tarihinden önce kimseye göndermeyeceğini açıkladı. Hatırlarsanız bundan yaklaşık 2 sene önce Bethesda da benzer bir karar almış, Dishonored 2, Prey, The Evil Within 2 gibi oyunları çıkış tarihlerinden sonra incelenmesi için göndermiş ama sonrasında bu kararında geri adım atmıştı. Activision'ın ise Sekiro için neden böyle bir karar aldığı belirsiz.

Normalde yayıncılar inceleme kopyalarını sağlıklı inceleme yapılması için yeterli zaman olması adına erkenden gönderirler biliyorsunuz, bu sayede 8 Mart yani bugün çıkışını gerçekleştiren Devil May Cry 5 gibi büyük oyunların incelemeleri çıkış gününde ya da birkaç gün öncesi veya sonrasında yayınlanabiliyor. Ancak Activision'ın bu haberi 22 Mart'ta çıkışını gerçekleştirecek Sekiro: Shadows Die Twice incelemelerini görmek için bir süre beklememiz gerektiği anlamına geliyor.

Bu kararın From Software ile bir alakası olmadığını ekleyeyim, dağıtımcılığını Bandai Namco'nun yaptığı Dark Souls 3 çıkışından neredeyse 20 gün önceden basına gönderilmişti. Son derece derin bir oynanış sunan From Software oyunları için bu sürenin makul olduğunu söylemem gerek :)

Bazı yayıncılar erken inceleme kopyalarını belli başlı YouTube yayıncılarına göndermeyi seçerken, Activision bunu da yapmayacak. Yani Sekiro'yu oynamaya herkes aynı anda başlayacak. From Software'in elinden, hele ki Miyazaki yönetiminde başarısız bir oyun çıkma ihtimalini pek olası görmüyorum. Ama yine de yüksek fiyatını da göz önünde bulundurunca Sekiro'yu satın alıp oynamak için belli sayıda incelemenin gelmesini beklemek mantıklı olacak.

Sekiro: Shadows Die Twice, 22 Mart'ta PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum