Anthem Javelin Rehberi - Başlangıçta Hangisini Seçsek?

Bir Javelin bir Javelin'e, gel beraber dükkan açalım demiş

Beklenen gün geldi ve Anthem tüm oyuncular için resmi çıkışını bugün gerçekleştirdi. Belki oyunun demosunu oynamamış olabilirsiniz, oyunla ilgili şimdilik bilgileriniz izlediğiniz videolarla sınırlı da olabilir. O halde size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz minik bir Javelin rehberi hazırlayalım dedik, böylece oyun stilinize en çok uyacak Javelin’i seçmeniz kolaylaşabilir.

Her bir Javelin kendine has saldırılara ve Ultimate yeteneklere sahip, dolayısıyla kendinize uygun bir Javelin seçmek oyunda vereceğiniz ilk ve önemli kararlardan biri.

Oyunda şimdilik dört Javelin kostümü var: Ranger, Interceptor, Storm ve Colossus.

RANGER

anthem-ranger

Ranger için genel amaçlı bir asker sınıfı dememiz mümkün, her görevi başarıyla yerine getirebilen, tüm silah türlerine erişebilen, iyi ekipman yükü olan bir sınıf. Ayrıca kendisini ve yanındakileri zarardan koruyabilen Bulwark Point ve silah zararını arttıran Muster Point gibi sağlam destek ekipmanları da var.

Ranger’ın Ultimate yeteneği Multi-Target Missile Battery ve bu sayede güdümlü füzelerle birden fazla düşmanı vurabiliyor.

Anthem’i ilk kez oynayacak oyuncular için en iyi Javelin seçimi olduğunu söylemek mümkün, bu sayede oyunun kontrollerine ve savaş mekaniklerine daha rahat alışabilirsiniz.

INTERCEPTOR

anthem-interceptor

Interceptor oyunun hafif Javelin’lerinden biri ve bu da özellikle çeviklik anlamında oyuncuya daha geniş hareket imkanı sunuyor. Yani bu sayede gerek dünyada dolaşırken, gerek savaşlar sırasında daha yüksek hıza sahip olabilirsiniz. Kısaca bu sınıfı rol yapma oyunlarındaki rogue sınıfına benzetmek de mümkün. Hızlı, yakın mesafe saldırıları ve özel silahları ile tam da bu role uygun kendisi.

Interceptor’un Ultimate Yeteneğinin ismi Assassin’s Blades, bu bile sınıfın doğasına dair ipucu veriyor aslında.  Bu yetenekte Javelin şarj oluyor ve Ultimate sırasında vurduğunuz her düşman 10 saniye boyunca tekrar tekrar aynı saldırıya maruz kalıyor. Işık hızıyla adam doğramak gibi. Ama bu yetenekte doğru hedef seçmek çok önemli.

STORM

anthem-storm

Storm Javelin’i bir sınıfa benzetecek olsak bu sınıf mage olurdu herhalde, çünkü hem ışınlanabiliyor, hem de buz, elektrik ve ateş yetenekleri kullanabiliyor. Ayrıca Storm ile uçmak ve havada durmak da çok kolay. Ancak kendisinin özellikle de yakın saldırılara karşı son derece hassas olduğunu da söylemek lazım. Klasik büyücü sınıfı işte.

Storm’un Ultimate yeteneği olan Elemental Storm kullanması da, izlemesi de keyifli bir yetenek. Bu saldırı isminden de anlaşılacağı üzere bir element fırtınası çağırıyor ve içinde buz da var, elektrik de, ateş de. Son olarak da patlayarak hedeflenen bölgede büyük hasar yaratıyor. Bir bölgeye toplanmış çok sayıda düşman üzerinde kullanmak için son derece ideal yani.

COLOSSUS

anthem-colossus

“E hani, bu oyunda tank yok mu” diyorsanız cevabı Colossus Javelin’inde gizli. Anthem’in en cüsseli Javelin’i zarara karşı da oldukça dayanıklı. Javelin’ler arasında en yavaşı olduğu için daha çok bu tür oyun tarzını seven, özellikle de grubundaki arkadaşlarını düşman ateşlerinden korumayı tercih eden oyuncular için iyi bir seçim olacağını söyleyebiliriz.

Colossus’un sağlığı da diğer Javelin’lerden daha yüksek, ayrıca bomba atar ve otomatik top gibi ağır silahları kullanabilen de tek sınıf.

Siege Cannon ismindeki Ultimate yeteneği ile üç tane dev füze fırlatabiliyor ve ister tek düşmana, ister bir gruba oldukça yüksek derecede zarar verecek şekilde patlatabiliyorsunuz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum