Assassin's Creed Origins'te Gerçekten de Büyük ve Sınırları Olmayan Bir Haritamız Olacak!

Assassin's Creed Origins'in haritasında iç sınırlar ve yükleme ekranı olmayacak!

 Assassin's Creed serisinin son üyesi olacak Assassin's Creed Origins gerek teması, gerekse seriye getireceği yeniliklerle birçoğumuzun ciddi derecede ilgisini çekti.

Antik Mısır'da geçecek olan oyun farklı ve yenilikçi bir dövüş sisteminin yanı sıra bizlere serideki diğer oyunlara nazaran oldukça özel bir dünya da sunacak. En azından oyunun yönetmeni Ashraf Ismail'n söylediklerine göre...

Game Informer'a verdiği röportajda Assassin's Creed Origins'le ilgili bazı detaylara değinen Ismail, oyunun bekleyenlerini memnun edecek şeyler söyledi diyebilirim.

Ismail'in söylediklerine göre, ekip Antik Mısır'a tekrar hayat vermek için oldukça sıkı çalışmış. Fakat bunun öncesinde özellikle açık dünya oyunların sevenlerine hitap edecek bir konuya çözüm getirmek ismişler: Parçasız, yükleme ekranı olmayan bir harita!

"Bir dağın tepesine çıkıp ufka baktığımızda gördüğümüz tüm yerlere özgürce, yükleme ekranı olmadan gidebilecek miyiz? Bu bizim için oldukça önemli bir konuydu ve bunu yapabileceğimize karar verdikten sonra "Tamam, şimdi Antik Mısır'a düzgün şekilde hayat vermeliyiz." dedik."

Süper... Demek ki Assassin's Creed Origins'te özgürce, yükleme ekranı olmadan gezebileceğiz. Peki bu iş oyun başladığı gibi mümkün olacak mı? Ayrıca bu özgür harita ne kadar büyük olacak?

Ismail'in bu sorulara verdiği cevaplara göre oyuna başlayıp tanıtım, giriş bölümünü atlattıktan sonra tüm harita ayaklarımızın altında olacak. Yükleme ekranı ya da bir sınırlama olmadan. Harita boyutu konusunda ise oyunun tüm haritasının ölçüsü için bir şey söylenmedi, fakat Origins'in en büyük iki şehri olan Memphis ve Alexandria'nın (her birinin) Assassin's Creed IV: Black Flag'deki Havana'nın en az iki katı olacağı belirtildi. Bence oldukça iyi...

Bunların yanı sıra röportajdan elde ettiğimiz iki ilgi çekici bilgi daha var. 1) Assassin's Creed Origins'in karakter kişiselleştirme sistemi gayet detaylı olacak. 2) Modern zamanda geçen hikaye bu sefer ilgi çekici ve sürprizlerle dolu olacak-mış.

Tanıtım videosunda gördüğüm ve canımı sıkan bir iki konu dışında Assassin's Creed Origins merak uyandıran bir oyun olarak gözüküyor. Yeni dövüş mekanikleri ve eşya sistemi ile seriye ciddi yenilikler getiriliyor fakat bu konuda kararsızım. Çünkü bir yandan başarılı şekilde uygulanan yeni sistemler iyidir, aşkımızı tazeler diyorum ama bir yandan da oldukça uzun soluklu ve kendi tarzı olan bir seride yepyeni şeyler denemek ne kadar sağlıklı sonuçlar verir merak ediyorum.

En iyisi oyun çıkmadan ya da onunla ilgili detaylı içerikleri görmeden fikir yürütmemek sanırım. Siz ne dersiniz Oyungezerler?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum