Assassin’s Creed Infinity’deki Oyunlardan Birisi Asya’da Geçebilir

Kaynaklar farklı, iddialar ortak…

Geçtiğimiz hafta Ubisoft’tan gelen haberler pek de iç açıcı değildi; ertelenen oyunlar oldu, iptal edilen oyunlar vardı. Bu hafta da benzer haberler gelmeye devam ediyor, ama arada bir de geliştirilmekte olan oyunlarla ilgili iddialar bir kez daha gündeme geliyor. Bu iddialardan birisi de Assassin’s Creed Infinity içerisinde yer alacak ve kod adı Project Red olan oyun ile ilgili.

Jason Schreier, geçtiğimiz günlerde Twitter’da paylaştığı mesajlarda, AC Infinity’nin birden çok AC oyununa ev sahipliği yapacak bir platform olarak tasarlandığını ve bu oyunlardan birisinin de Project Red isimli bir oyun olduğunu söylüyor. Jeff Grubb da bir süre önce Youtube yayınında oyunun Japonya’da geçebileceği bilgisini vermiş durumda.

Geçtiğimiz haftalarda sıradaki AC oyununun Aztek temalı olabileceğine dair iddialar da gündeme gelmiş; Schreier, geliştirilme sürecine dair bilgi sahibi olduğu 2 oyunun da Aztek temasına sahip olmadığını söyleyerek bu iddiayı reddetmişti. Ayrıca, sıradaki AC oyunu olan AC Rift’in Bağdat’ta geçeceğini de belirtmişti. AC Valhalla’dan Basim’in yer alacağı bir oyun olacağını düşününce bu gayet makul bir durum zaten. Bu arada AC Rift ile ilgili güncel bir iddia da oyunun ertelendiği ve en erken 2023’ün Mayıs-Haziran aylarında çıkış yapabileceği yönünde.

Grubb’ın iddiası doğruysa, uzun zamandır konuşulan Asya temalı AC oyunu da Project Red kod adıyla geliştiriliyor demektir. Zaten serinin takipçileri uzun zamandır Japonya’ya doğru yelken açılmasını bekliyordu. Ubisoft’tan bir Samuray oyunu beklerken, Sucker Punch’tan Ghost of Tsushima geldi, gayet de iyi oldu bence. Şimdi, Ubisoft da bu temayı kullanmaya karar vermiş gibi görünüyor.

Elbette bu iddiaların doğruluğunu, ancak resmî duyurular geldiğinde teyit edebileceğiz. Merakla bekliyoruz, takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum