ASUS Zoru Başardı - GTX 1080'i Süper İnce Oyun Laptopına Yerleştirdi!

Çok güçlü bir ekran kartı, çok ince bir laptopta!

 İnce oyun laptopları yeni bir şey değil, hatta uzun bir süredir ortalıktalar. Bununla birlikte ASUS ROG Zephyrus ile birlikte ince oyun laptopları bambaşka bir seviyeye çıktı. ROG Zephyrus 15.6" ekrana sahip ve yaklaşık 2.2 kilo ağırlığında. Oyun laptoplarının genel olarak 3 ile 5 kilo arası değiştiğini düşünürsek bu başarı daha da öne çıkıyor.

İçindeki ekran kartı ise başlıkta da yazdığım gibi GTX 1080, yani bir laptopta sahip olabileceğiniz en iyi oyun ekran kartlarından biri! Ultra ince olan Zephyrus'un en kalın noktası bile sadece 17.9mm... GTX 1080'in yanında laptopın işlemcisi de oldukça kaliteli. Böylesine güçlü bir GPU'ya yakışır şekilde Core i7-7700HQ işlemci var. 

Hafifliği ve gücüyle ağızları açık bırakan bu yeni diz üstü bilgisayarı Computex'te tanıtan ASUS, tabii ki böyle dar bir cihazın havalandırma ve soğutma sıkıntılarını da düşünmüş. Klavyenin üst tarafındaki açık noktalar havayı içeri çekiyor ve cihaz sıcak havayı yanlardan ve arkadan dışarı atıyor. Aynı zamanda tek seferde toplu hava boşaltım sistemi de mevcut. Soğutma sistemi akıllıca tasarlanmış ve böylece sıcak hava ile soğutucular birbirinden olabildiğince uzak. Hatta ASUS'un iddialarına göre bu yeni soğutucu mimarisi sayesinde normal bir oyun laptopına göre yaklaşık olarak 10 derece daha efektif bir soğutma sağlanmış. Buna ek olarak soğutma sisteminin daha efektif çalışması ve daha fazla hava rotasyonu sağlamak için fanlar %33 inceleştirilmiş. 

asus-ince-laptop-1080-small

İşlemci ve ekran kartının kendisine ait hava üfleyicisi, ısı kontrolcüsü ve ısı borusu var. Yani en çok ısınan bu iki parça için genel soğutmaya ek olarak özel soğutma parçaları eklenmiş. Sıcak havayı sıra halinde dışarı atıyorlar ve böylece laptop gürültüsüz çalışıyor ve fanlar da daha az yorulmuş oluyor. Soğutma sırasında hava karışımı da yaşanmıyor. Tabii soğutma konusunda tüm bu söylenenleri ASUS'un ağzından aktarıyoruz. Cihazın uzun süreli kullanımda nasıl performans göstereceğini çok merak ediyorum. Oyun laptopları genelde aşırı ısınma sebebiyle kısa sürede ömürlerini dolduruyorlar, daha doğrusu ilk gün performansından çok uzak kalıyorlar. Üstelik yüksek performansta çalıştıkları için de çabuk tozlanıyorlar ve sürekli bakım istiyorlar. Ancak bu yeni soğutma teknolojisi ile tozlanmanın da azaldığını söylüyor ASUS, yine de bunun daha termal macun yenilemesi ve genel temizliği var. Yani her halükarda alet yoğun ilgi isteyecek gibi gözüküyor. 

ROG Zephyrus 24GB'ye kadar DDR4-2400 RAM destekliyor. 1 terabyte'a kadar da SSD eklenebiliyor. 

15.6" IPS ekran aynı zamanda G-Sync destekliyor. 1080p çözünürlük sunan ekran, 120Hz tarama hızına kadar çıkabiliyor. En güçlü ve en ince oyun laptopında 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth, Thunderbolt 3 çıkışı, dört tane USB 2.1 portu, kulaklık-mikrofon çıkışı, HDMI çıkışı, HD web kamerası ve renkli klavye özellikleri bulunuyor. 

ASUS ROG Zephyrus'un fiyatı henüz açıklanmadı ancak ucuz olmayacağını ve cep yakacağını herhalde hepimiz tahmin edebiliyoruzdur. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum