Avatar 4 ve 5'i James Cameron Yönetmeyebilir

James Cameron padawan arıyor

2009 yılında vizyona giren Avatar filmi belki de sinema anlamında dünyayı değiştiren nadir yapımlardan birisiydi. James Cameron'ın yönetmenliğini yaptığı film ile birlikte hayatımıza 3D filmler çok daha net bir şekilde giriş yaptı ve uzunca bir süre bunun etkisinden kurtulamadık. Avatar markasına fantastik bir geri dönüş yapmaya hazırlanan James Cameron bir değil, iki değil tam dört yeni Avatar filmiyle karşımıza çıkacak. Usta yönetmen bunlardan üç tanesini çekmekte kararlı ama son iki film için bayrağı teslim edecek yeni bir isim arıyor.

Empire'a verdiği röportajda Lord of the Rings çekmek ile bir kaynak materyal olmadan Avatar çekmeyi de kıyaslayan Cameron, Avatar filmlerinin çok fazla zaman aldığını belirtmiş. Avatarlar arası süreçte bazı projeleri farklı yönetmenlere devrettiğini söyleyen Cameron'ın bu kararlarından birisi de Alita: Battle Angel'ı Robert Rodriguez'e vermesi. Ancak artık işin başında olan yönetmen en azından üç filmliğine koltuğu bırakmaya niyetli değil.

"Avatar filmleri her anlamda tüketici filmler. Benim yapmam gereken başka işler de var. Bana heyecan verdiği sürece bir şeyler geliştiriyorum. Bence zaman içerisinde bilemiyorum belki üçten belki dörtten sonra bayrağı devretmek istiyorum. Bayrağı her şeyi devralabilecek bir yönetmene bırakmak istiyorum. Bu sayede ben de gidip ilgilendiğim başka şeyler yapabileceğim. Ya da yapamayacağım, bilemiyorum." diyen Cameron'ın kafasında Avatar serisi için bir selef olduğu açık. Şu an için gözüken tek problem ise bu "padawan" rolünü kimin kapacağı. 

Şüphesiz söz konusu Avatar gibi gişe rekorlarını cebinde tutan bir marka için talip çok olacaktır ama James Cameron'ın bahsettiği güven meselesi buradaki anahtar etken gibi gözüküyor. Şu an için yeni nesil Avatar filmlerinden sadece ikincisinin adını biliyoruz. Avatar: The Way of Water uzun bir aradan sonra 16 Aralık günü vizyona girecek. Su Yolu öncesi Avatar özlemini gidermek isteyen hayranlar için ise orijinal Avatar filmi çeşitli salonlarda 23 Eylül günü tekrar vizyona girecek. 
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum