Unutulmaz Oyun Müzikleri: TES V Skyrim – Dragonborn

I tell you, the Dragonborn comes…

[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

Bildiğiniz üzere; saç kurutma makinelerinden kettlelara, tost makinelerinden klimalara her elektronik cihaza çıkmaya ant içmiş bir oyun The Elder Scrolls V: Skyrim. Peki neden bu kadar sevildi, oynandı ve oynanmaya devam ediyor? Bunun için pek çok gerekçe saymak mümkün. Bitmek bilmeyen içerikleri, takipçileri tarafından üretilen modları, keyifli oynanışı, hikayesi, dünyası… Zaten serinin genel anlamda kuvvetli olduğu bu özellikler Skyrim’de de devam ediyor, kimi açılardan bir adım öteye taşınıyordu. Bu özelliklerin arasına bir de müzikleri eklemek gerek tabii.

İşte o müzikler içerisinde en iyilerinden birisi de beni benden alıp götüren, Dovahkiin veya daha yaygın bilinen haliyle Dragonborn’dur.


The Elder Scrolls V: Skyrim / Jeremy Soule - Dragonborn

Jeremy Soule, oyun müzikleri konusunda zirve yapmış bir isimdir malum. Onun elinden çıkan pek çok eser hafızalarımıza yer etmiş, çok sevdiğimiz oyunları bizler için eşsiz kılan şeylerden birisi de onun parçaları olmuştur. İşte kimilerinin “oyun dünyasının John Williams’ı” olarak nitelendirdiği bu büyük ismin elinden çıkmış bir başka güzel eserdi Dragonborn (ya da sıklıkla kullanıldığı haliyle The Dragonborn Comes) ve Skyrim’e de çok uygun bir parçaydı.

Skyrim’de gezinir, maceradan maceraya atılırken, bir handa soluklanmaya, biraz dinlenip kendinizi önünüzdeki maceralara hazırlanmaya ihtiyaç duyduğumuz zamanlar da oluyordu. Eğer sahnede bir ozan varsa, kendisinden istekte bulunabiliyorduk. Bizim isteğimiz üzerine çaldıkları parçaların başında da tabii ki The Dragonborn Comes gelecekti, başka türlüsü düşünülebilir mi!

Parçanın muhteşem bir ritmi var, Soule’un insanın içindeki ejderi açığa çıkarmaya niyetlendiğine şüphe yok :) Bana soracak olursanız oyunumuzdaki kahramanlık hikayesinin mütemmim cüzüdür bu parça, o olmasa bir yanı eksik kalırdı gibi gelir bana. Bilmem sizler ne düşünürsünüz.

Dragonborn yıllar içerisinde o kadar sevildi, o kadar beğenildi ki onlarca farklı kişiden, değişik yorumlarını dinleme imkânımız oldu. Sizin en beğendiğiniz versiyonu hangisi? Yorumlarınızı bekleriz…

 

YORUMLAR
skyfall
9 Ağustos 2019 17:40

//m.youtube.com/watch?v=_34gUVqLkAo

Skyrim’deki favori müziğim budur.

Mert
4 Ağustos 2019 00:03

Evin girişine Dragonborn tablosu astıktan sonra uzun bir süre kafamda bu müzikle eve giriyordum, kendimi bir şey sanıyordum falan haha güzel anlardı. Teşekkürler Engin güzel anıları canlandırdığın için :)

E-VrL
Mert
4 Ağustos 2019 10:38

Teşekkürler bizden efenim :)


Burak Güney
3 Ağustos 2019 16:30

Snake Eater der susarım.

MSelm
3 Ağustos 2019 16:22

Skyrim oynayasım geldi tekrardan elinize sağlık. Benim favorim de tale of the tongues

Parolamı Unuttum