Babylon's Fall'un Eş Zamanlı Oyuncu Sayısı 1'e Kadar Düştü

Yoksa ben bir hiç miyim?

PlatinumGames'in son oyunu Babylon's Fall başarısızlıklarına son sürat devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde oyunun eş zamanlı oyuncu sayısı bir ara 1'e kadar düşmüş durumda. Yani satışları zaten düşük olan oyundan neredeyse bütün oyuncular vazgeçmiş gibi bir durum oluşmuş, koskoca Steam'de oyuncunun biri tek başına Babylon's Fall oynamış.

Oyunun zaten ulaştığı en yüksek eş zamanlı oyuncu sayısı 1000 civarındaydı ve bu sayı git gide azaldı. Hatta geçtiğimiz ay Engin haberinde oyuncu sayısının 10'un altına düştüğünü söylemişti ve aramızda "8 kişiyle maç bile yapılmaz" esprisi yapmıştık. Babylon's Fall o günleri bile mumla aramaya başladığına göre oyunun ismini unutmamız da yakındır.

İşin ilginç tarafı Square Enix ve PlatinumGames hala daha "oyunun planlanan içerikleri konusunda geri adım atma niyetlerinin olmadığını" söylüyorlar. Yani gelecek sezonların planları hali hazırda yapılmış, ama bunları oynayacak oyuncu olmadıktan sonra yeni sezon olsa neye yarar?

Bana öyle geliyor ki bir noktada oyun Game Pass'e gelecek ve bu yolla aktif oyuncu sayısını artırmayı deneyecek. Aksi halde oynanmayacak bir oyun için bu kadar zaman harcanması kulağa pek mantıklı gelmiyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum