Ülkeden Ülkeye Fark Var: İki Farklı Galaxy S4 Modeli Çıkacak

İlk parti Galaxy S4'lerin %70'inde Exynos 5 Octa işlemci olmayacak.

Türkiye'de durum pek öyle olmasa da (biliyorsunuz, bizim 3G elalemin 4G'sinden hızlı. Diyorlar.), dünya hızla LTE altyapısına geçiyor. Durum böyle olunca, üreticiler de cep telefonlarının LTE'li versiyonlarına daha fazla yatırım yapıyorlar doğal olarak. İşte bu durum, ilk parti Samsung Galaxy S4'lerin %70'inin 1.9GHz'lik Snapdragon 600 ile piyasaya sürülmesinin nedeni.

4G/LTE şu anda ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve Japonya gibi ülkeler haricinde Polonya, Güney Kore, Filipinler, Malezya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Avustralya, Finlandiya, Danimarka, İsveç gibi pek çok ülkede yaygın kullanımda (bir tek en hızlı 3G bağlantımızla biz kalmışız 4G'siz). İlk parti ürünlerin bu ülkelere yarayacağını söyleyebiliriz yani rahatlıkla.

Bu ayın sonlarında piyasada olması beklenen Samsung Galaxy S4'ün 3G'li ülkelere gönderilecek versiyonu Exynos 5 Octa işlemci kullanıyor (yaa boşverin Snapdragon'ı herkes kullanıyor. Biz jet 3G'miz ve Exynos 5 Octa'lı Samsung Galaxy S4'ümüzle coşarız. Bize her yer 4G ne de olsa). Son olarak Samsung'un, kendi ülkesine bir kıyak geçerek Güney Kore'de 4G destekli Exynos 5 Octa kullanan S4'leri piyasaya süreceği söyleniyor. Bunun nedeni olarak da, yapılan benchmark testlerinde Exynos 5 Octa'nın Snapdragon 600'ü geride bırakması gösteriliyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum