Battlefield 1: They Shall Not Pass DLC - İnceleme

Oyuna geri döndüren bir genişleme paketi

Ücretli indirilebilir içeriklerin efendilerinden biri olan EA Games'in Battfield 1 için yayınladığı yeni They Shall Not Pass ek paketi, Birinci Dünya Savaşı sırasında Fransa'da meydana gelen çatışmalara ve Fransız ordusuna odaklanıyor.

Genişleme paketi yeni savaş kuvvetinin yanı sıra, yeni silahları, haritaları, operasyonları ve tankları da oyuna kazandırıyor. Yeni Frontlines (Cephe Hattı) modunun üzerinde biraz daha çalışılması gerekse de, They Shall Not Pass'in getirdiği içeriği Battlefield 1'e dönmek için güzel bir sebep gibi gözüküyor.

Yeni Haritalar

Yeni modun dışında, paketin en iyi içeriği Verdun Tepeleri haritası. Harita, yapılan bombalamaların sonucunda çıkan bir orman yangının ortasında yer alıyor. Haritanın yüksek tepelerinden alçak bölgelerine kadar siperler var. Haritanın ortasında bulunan La Fontaine Ruin isimli harabe ise bölgenin kalbi konumunda. Yüksek dereceli çatışmalara tanık olduğum harita, yarattığı tarihi sahne bakımından basit ama büyüleyici bir deneyim sunuyor.

bf1-dlc1-2

Kapalı alanlarda geçen çatışmaları özlemiştik. Bir sonraki ilgimi çeken harita ise Fort de Vaux, yani Vaux Kalesi. Harita, Battlefield 4'ün Metro ve Operation Locker haritalarını andırıyor. Küçük odaların yoğun olduğu haritada rakiplerinizi sıkıştırabileceğiniz birçok nokta bulunuyor. Haritanın dizaynı çatışmaların temposunu daha hızlı bir hale getiriyor.

bf1-dlc1-3

Üçüncü haritamız Soissons ise açık ve eğimlerin az olduğu düz bir tarla. Haritanın bir bölümünde büyük bir saray bulunuyor. Battlefield 1'deki siper savaşına olan odağın büyük olduğu düşünüldüğünde, bu kadar geniş ve yassı tarım alanlarına sahip bir haritanın oyuna getirilmesi biraz garip geliyor. Ama haritanın düz ve açık olması karşılıklı keskin nişancı ve tank savaşlarına farkı bir soluk getirdi.

Son haritamız Rupture, Soissons'dan daha iyi bir deneyim sunuyor. Ancak Fort de Vaus ve Verdun Heights ile aynı seviyede değil. Soissons'a benzer bir estetiğe sahip, ancak sığınak ve siper kullanımı bu haritada daha baskın. Siper almayı sağlayan tank enkazları ve yerleri süsleyen gelincikler de, haritanın güzel görünen materyallerinden.

bf1-dlc1-1

Modları karıştırdık, bu çıktı: Frontlines

Yeni oyun modu Frontlines ise Conquest ve Rush modlarını bünyesinde barındırıyor. Harita, İki takımında ele geçirmeye çalıştığı orta noktadan, son bölgesini de kaybeden takımın korumaya çalıştığı telgraf direklerine geçiş yapıyor. Yalnız, bir bölgeyi rakip takıma kaptıran takımın işi çok zorlaşıyor. Kaptırdığınız bölgeden geri çekilirken, savunma pozisyonu alana kadar rakip takım bölgenize dayanmış oluyor. Bir kere bölge kaptırdığınızda tekrar geri almak çok zor bir hal alıyor.

Silahlar, Tanklar ve Siper Akıncısı

Yeni gelen silahlar da oyuna güzelce bir şekilde yedirilmiş. Oyunun dengesinde herhangi bir bozukluk yaratmadan gelen silahlar, mevcut ekipmanları kullanarak yapacağınız görevler sonucunda açılıyor.

Taarruz sınıfına gelen Ribeyrolles SMG ve Sjögren Inertial Pompalı silahları gayet kullanışlı. Keskin nişancıların dürbünlü tüfekleri birbirlerinden çok farklı olmasalar da, Lebel Model 1886 kullanırken ayrı bir zevk veriyor. Sıhhiyeci sınıfına gelen RSC 1917 ise rakibi ortalama iki vuruşta saf dışı bırakabiliyor; uzak mesafeli haritalarda almakta yarar var. Takviye sınıfına gelen Chauchat LMG ise sınıfa farklı bir yapı kazandırmış. Atış hızı yavaş olan silah, hem yakın hem de uzak mesafelerde iş görüyor.

Yeni gelen taarruz tankı Saint Chammond ise gayet kullanışlı. Topu ve makineli tüfeklerinin dışında, etrafımıza topçu ateşini yönlendirebildiğimiz güvercinle haber özelliği veya rakip oyuncuların yerlerini gösteren teleskop özelliği tankı kullanmak için başlıca nedenlerden.

Yeni operasyonda Fransa tarafında kullandığımız behemot ise bir tank. Char 2C, oyundaki diğer behemotlara göre normal bir tank gibi oyuncuya daha özgür bir kullanım tarzı sunuyor. Diğer tanklara göre çok daha yavaş.

bf1-dlc1-4

Yerden alınan kit olan Siper Akıncı, her baba yiğidin oynayabileceği bir elit sınıf değil. İsminden de belli olduğu gibi siperlerin içinde ve dar yerlerde daha etkili bir hal alıyor. Yani öyle elinde çubukla Saissons haritasında koşturacağımız bir sınıf değil.

Artılar

  • Oyunun temposunu artıran haritalar
  • Yeni silahlar, dengeyi bozmadan oyuna daha fazla derinlik katıyor
  • İlerledikçe keyif veren operasyonlar

Eksiler

  • Cephe Hattı (Frontlines) modunun üzerinde biraz daha çalışılması gerekiyor
  • Yeni bir savaş hikayesi yok

 

NOT:8.1

 

Son Karar: Paket, premium üyeler için erişime açıldığından beri girdiğim bütün oyun sıralarında hiç oyuncu beklemeden, ağzına kadar dolan maçlara katıldım. Paketin ilk çıktığı hafta olmasından kaynaklı bir yoğunluk olması normal, ama erken erişimin sadece premium pass alanlara açık olduğunu düşündüğümüzde, premium satışları iyi gibi gözüküyor. They Shall Not Pass'ın fiyatı şu an için daha belli değil. Ama EA, önceki Battlefield paketlerini 15 Dolardan satıyordu.

Eğer oyuna dönmek için bir neden arıyorsanız ve son genişleme paketine kadar ben bu oyunu oynarım diyorsanız, genişleme paketlerinin yanında birkaç çer çöp daha veren premium üyeliği satın almak için geç değil. Tabi gelecek diğer paketlerin konusunu bilsek de, ne kadar iyi olacağını bilmiyoruz. Ama gelen Fransa genişleme paketinin içeriğini iyisiyle kötüsüyle, ben şahsen beğendim; oyuna gayet heyecan katan dolu içerikler getirmiş. Dice'a da, getireceği diğer Birinci Dünya Savaşı içerikleri konusunda güvenim var.

 

Oyunu, Türk Telekom faturanıza 12 ay taksit ile, Playstore'dan satın alabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum