Battlefield 2042'yi İade Etmek İsteyenlerin Kampanyası Çığ Gibi Büyüyor

Sonuç çıkmayacak olsa da dikkat çeken bir kampanya

Electronic Arts'ın büyük umutlarla yayınladığı Battlefield 2042 oyuncuların son derece olumsuz tepkileriyle karşılaşmıştı. Şu an Steam'de oyun için yapılan 95 bin incelemenin sadece %30'u olumlu ve bu sayı son 30 gün içindeki 10 bin incelemede %15'e kadar düşmüş durumda.

Özetle Battlefield 2042'nin Battlefield serisinin en başarısız oyunları arasına ismini yazdırdığını söyleyebiliriz.

Bu durumdan hoşnutsuz olan oyuncular Electronic Arts'ın Battlefield 2042 paralarını iade etmesi için kampanya başlatmışlardı.

Pazartesi günü Windows Central tarafından gündeme getirilmeden önce yaklaşık 5000 imza toplayan kampanya, şu an 52000 imzayı geçmiş durumda ve imza sayısı da hızla artıyor.

"EA'in Battlefield 2042 oyunu, EA'in yanlış yönlendiren reklamları sonucunda bu video oyununu 70$ vererek satın alan tüm oyuncularla dalga geçmektir. Battlefield 242 tüketicilerine milyonlarca dolarlık zarar vermiş ve dünya çapında binlerce tüketiciyi sinirlendirmiştir.

Tüketici raporlarına göre Electronic Arts ve DICE oyunun çıkışında verilen sözleri tutmamış ve Battlefield 2042 oynanamaz halde çıkmıştır.

Bugün bile Battlefield 242 oyun deneyimini olumsuz biçimde etkileyen hatalara sahiptir ve oyuncu topluluğu tarafından da 'bitirilmeden piyasaya sürülmüş' bir oyun olarak görülmektedir."

EA CEO'su Andrew Wilson geçen hafta firmanın Battlefield 2042'nin hayal kırıklığı yaratan çıkışının ardından oyunu düzeltmek için ellerinden geleni yapacaklarını açıklamıştı.

Bu kampanya da muhtemelen bir sonuca ulaşmayacak ama yine de oyuncuların seslerini görünür biçimde yükseltmesi ve kalitesiz ürünleri kabullenmemesi elbette iyi bir şey.

 

YORUMLAR
nomadsoul
9 Şubat 2022 14:17

2 saat geçmeden aldığım iadenin mutluluğunu bir kez daha yaşadım.

allalla
9 Şubat 2022 13:39

hukuki yollardan hava alacağının bilincinde olan BF oyuncularının umutsuzca çırpınışları gibi geldi bana.

umarım bir faydası dokunur bu isyanların.

Parolamı Unuttum