Battlefield V’te Mikro Ödemeler Sadece Kozmetik Amaçlı Kullanılabilecekmiş

Battlefront II'den ağzı yanan, Battlefield V'i üfleyerek yermiş...

Electronic Arts, Battlefield V'in ilerleme sistemi ve oyuniçi ekonomisi hakkında bilgiler paylaştı. Oyuniçi ekonomisi dediğimiz kısımda birisi oynadıkça kazanılan ve diğeri mikro ödemeler yoluyla satın alınabilen iki tür para birimi söz konusu. Bunların ne amaçla kullanılabileceği hakkında bir bilgi verilmiş yapılan açıklamada.

Gerçek para ile satın alınabilen "premium currency" konusunun baş ağrıtabileceğini düşünmüş olsalar gerek, buna açıklık getirmek ihtiyacı hissetmişler. Oyunun ne kadar sık ve ne kadar iyi oynadığınıza göre sizi ödüllendiren bir yapıda olduğunu, oyuncuların satın alma yoluyla "haksız rekabet gücü" elde edemeyeceğini taahhüt ediyorlar.

Açıklamada "Battlefield V'te oynadıkça ve ilerledikçe Company Coin kazanacaksınız. Bu para size temel ilerlemenin ötesinde öğelere erişme ve böylece ilerleme imkânı sunacak" denilirken, "Company Coin silah veya araç özelleştirme için kullanılabileceği gibi kozmetik eşyalar için de kullanılabilecek. Araçlar için kozmetik ögeler Tides of War'un ilk bölümünde kullanılabilir olacak" diye de eklemişler.

Akıllarda soru işaretleri oluşturması kuvvetle muhtemel olan "premium currency" için ise şöyle bir açıklama yapmışlar: "Battlefield V, gerçek para ile satın alınabilen opsiyonel bir Battfield Currency içerecek. Bu para belirli kozmetik ürünler için kullanılabilecek"

Bu para biriminin oyun piyasaya sürüldüğünde satın alınabilir olmayacağının altı çizilmiş. Oyuncular oyunu yeterince tecrübe ettikten sonra ve Company Coin kullanımını da gördükten sonra oyuna dahil edilecekmiş. Battlefield oyunlarının temel mantığının "taş-kâğıt-makas" şeklinde bir oynanış olduğunu ve gerçek paranın "pay-to-win" veya "pay-for-power" olarak kullanılmasının uygun olmayacağını düşündüklerini söylüyorlar.

Oyuncular 5 ayrı kategoride ilerleyebilecek – Kariyer, Sınıf, Silah, Araç veya Bölüm- ve oyun içi eşyalar (silah, araç, silah parçası, kozmetik eşya vs.) kazanabilecekler. Her kategori birbirinden bağımsız ilerleyecekmiş bu arada. Yani örneğin Kariyer (Career) seviyeniz bölümleri oynadıkça, Sınıf (Class) seviyeni ise oynadığınız sınıfa bağlı olarak yükselecek. Silah ve araç kullanımı deneyim puanı kazandırıp özelleştirmelere erişiminize imkân verecek ve bunlar "company coin" ile satın alınabilecek. Nasıl oynayacağınızın size kaldığı, kendi stilinize uygun bir yol belirlemenize imkân verildiği söyleniyor.

Battlefield V'in çıkışına sayılı günler kaldı, 20 Kasım'da PC, PS4 ve Xbox One için geliyor. Origin Access üyeleri ise daha erken bir tarihte oyuna erişebilecekler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum