Battlefront II Tartışmalarına Lucasfilm de Karıştı

Tartışma gittikçe büyüyor

Battlefront II son günlerin en çok konuşulan oyunu. Her gün yeni bir tartışma konusu ortaya çıkıyor ve ben 31 yıllık hayatım içerisinde ilk defa bir oyun şirketi ile oyuncular arasında bu kadar gerginlik görüyorum. 

EA'in Battlefront II'den geçici süreliğine mikro ödemeleri kaldırmasından sonra oyuncular biraz sakinleşmişti lakin bu kararın Disney baskısı sonucunda Star Wars markasını koruma amaçlı geldiği öğrenilince ortalık tekrar alevlenmişti. Bir de üzerine finans analisti Evan Wingren'ın oyun fiyatlarının aslında ucuz olduğuna yönelik bir açıklama yapmasından sonra başta Reddit olmak üzere her yerde büyük bir tepki ortaya çıkmıştı.

Söz konusu Star Wars olduğunda yüzümüzü dönmeye alışık olduğumuz Lucasfilm de bu tartışmaya katıldı. Washington Post'a yapılan açıklamada "Star Wars her zaman Star Wars hayranları içindir. Battlefront ya da başka bir Star Wars deneyimi söz konusu olduğunda her zaman ilk sırada onlar olmalıdır. Biz de EA'in Star Wars hayranlarının şikayetlerini dinleyerek mikro ödemeleri kaldırma kararı almasını destekliyoruz" diyerek EA'e destek verildi. Lucasfilm'in artık Disney'e ait bir alt şirket haline geldiğini düşünürsek çok da şaşırtıcı bir açıklama değil.  

Umarım bütün bu olaylar bittiğinde iki tarafı da memnun edebilecek bir sistem getirmeyi başarırlar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum