Beklediğimiz Indie'ler - 3 Minutes to Midnight

Gece yarısına 3 kala

[ Haftalık Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Şöyle ağız tadıyla Monkey Island benzeri bir komedi adventure oyunu oynamayalı oldukça uzun bir süre oldu. Point and click türü hala çok canlı, çok sayıda kaliteli oyun da çıkıyor ama şöyle rengarenk karakterlere, komik esprilere, eğlenceli bir hikayeye de hasret kaldık bence.

3 Minutes to Midnight işte bunu değiştirmeyi hedefliyor.

> 3 Minutes to Midnight'ın en iddialı olduğu kısım bulmacalar. Oyunda yaptığımız her şeyin farklı sonucu olacağını söyleyen yapımcılar, oyundaki her bir bulmacanın da gerçek anlamda birbirinden farklı (ve yeri geldiğinde çılgın) çözümleri olacağını belirtiyor. Hadi birkaç bulmacanın farklı çözülmesini anlarım, ama bu kadar iddialı olmaları cidden merak uyandırıyor.

> Oyunumuz 1940'lı yılların sonlarında, büyük patlamayla başlıyor. Bu patlama ana kahramanımız Betty Anderson'ın da hafızasını kaybetmesine yol açmış. İçinde bulunduğu kasaba artık tanımadığı tiplerle dolu ve bunların hiçbiri de göründüğü gibi değil. Ortada çok gizli bir askeri üs, mafya, intikam peşinde koşan şişman bir domuz bile var. Hatta insan ırkının geleceği bile tehlikede!

> 3 Minutes to Midnight, Day of the Tentacle, Sam & Max Hit the Road ve The Secret of Monkey Island gibi klasik LucasArts macera oyunlarını kendisine ilham kaynmağı olarak seçmiş ve karşımızda da yüksek çözünürlüklü çizgi film tarzı grafikler, yenilikçi bir arayüz ve eğlenceli bir hikayeyle çıkacak. İleride kendisini de bu klasiklerle birlikte anar mıyız, göreceğiz..

> Hikayenin gizemini çözerken yalnız değiliz, çünkü oyunu hem genç Betty Anderson, hem de belediye başkanı Eliza Barret rolünde oynayacak ve görünenden çok daha derinlere uzanan bir komployu ortaya çıkarmaya çalışacağız. Bu iki karakter birbirine tamamen zıt, bu da oyuna değişik bir derinlik ekleyecek.

> Yapımcılar oyunun point and click macera oyunları tarihinin en uzun senaryosuna sahip olduğunu, oyunda etkileşime girebileceğimiz 1000'in üzerinde eşya bulunduğunu belirtiyorlar. Bulmacalarda kullanacağımız farklı çözümler, oyunun gidişatını ve ulaşacağımız sonu da etkileyecek; senaryonun uzun olmasının sebebi de işte bu dallanan hikaye. Tekrarlanabilirliği yüksek bir oyun olacak 3 Minutes to Midnight.

3 MINUTES TO MIDNIGHT

Tür: Adventure

Platform: PC

Yapım: Scarecrow Studio

Dağıtım: Scarecrow Studio

Çıkış Tarihi: 2020

Steam Sayfası:3 Minutes to Midnight

YORUMLAR
Parolamı Unuttum