Biomutant'ın Yeni Görsellerinde Acayip Yaratıklar Var

Çocukları ördekten soğutacaklar

Just Cause'un yapımcılarının yeni oyunu Biomutant'ın gerek önceden yayınlanan görselleri, gerekse Gamescom'da yayınlanan oynanış videosu son derece çekici görünüyordu değil mi? Ama sonrasında oyunun kendisinden pek bir haber alamadık. Şimdi yalan söylemiş gibi olmayayım, oyunun dır dır konuşan anlatıcısının azalarak biteceğini öğrenmiştik ama bu da öyle çok önemli bir şey sayılmaz.

Şimdiyse elimizde Biomutant'tan gelen yeni görseller var ve bu görsellerde baş kahramanımız rakunu birbirinden farklı ortamlarda, çoğunlukla da tehlikenin göbeğinde görüyoruz. Yalnız bu görsellerin birinde öyle bir yaratık var ki oyunun atmosferi hakkında da bayağı bir fikir veriyor. Her iki elinde de dev makineli tüfekler bulunan, oyuncak ördek kafalı bir robot bu. Evet, evet, oyuncak ördek kafalı dedim.

Yayınlanan görsellerde ayrıca Cerberus'a benzeyen üç kafalı köpeği de yeniden görüyoruz. Görünüşe göre Biomutant dünyası yalnızca organik mutantlara değil, mekanik mutantlara da ev sahipliği yapıyor.

Oyunda DNA'mızı yeniden kodlayarak görünüşümüzü ve oynayış tarzımızı değiştirmemiz mümkün olacak. Dünyadaki biyolojik zehirlenmelere maruz kalırsak fiziksel mutasyonlara uğrayacağız ve mesela kuyruğumuz dikenli hale gelebilecek veya peygamber devesi gibi pençelerimiz olabilecek. Bunun dışında maruz kalabileceğimiz bir de radyasyon var; eski dünyadan geri kalan sığınaklarda falan bulunan radyoaktivite yüzünden de psişik mutasyona uğrayacak ve telekinezi, yerden yükselme vs gibi yeni yetenekler kazanabileceğiz.

Sonuçta bu bir açık dünya oyunu olacak ve keşfedilmeyi bekleyen bir sürü şeyle karşılaşacağımız da kesin. Oyun 2018 yılı içerisinde çıkacak ama tam tarihi belli değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum