Bir Video Oyun Forumu Önemli Bir Suikast Girişimini Önledi!

Kimbilir buna benzer bilmediğimiz neler neler oluyordur

İnsanların günden güne aptallaşması çok da kötü bir şey değil. Bunun en son örneği de Fransa'dan geldi: 23 yaşındaki bir adamın Fransa Cumhurbaşkanına suikast düzenleme planı bir video oyun forumuna attığı mesaj sonucunda ortaya çıktı ve adam tutuklandı.

İsmi açıklanmayan bir video oyunu forumuna bir saldırıda kullanmak üzere Kalaşnikov benzeri bir silahı nereden satın alabileceğini soran adam (aptallığa bakar mısınız) bazı kullanıcıların dikkatini çekti, bunun öyle sıradan bir oyun sorusu olmadığını fark eden forum üyeleri polise haber verdi ve adamın evine baskın düzenlendi. Kendisini aşırı sağcı olarak tanımlayan adam "terörist eylem planlama" suçuyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adam evine gelen polislere bıçak çekmiş (demek ki henüz silahı bulamamış) ve kısa sürede etkisiz hale getirilmiş. Adamın planı göreve geçtiğimiz ay seçilen Cumhurbaşkanı Macron'u 14 Temmuz'da düzenlenecek olan ve Amerika Başkanı Trump'ın da konuk olarak katılacağı Bastille Günü kutlamaları sırasında öldürmekmiş. Bunu da "politik bir mesaj vermek için" yapmak istediğini kabul etmiş. Bu kadarla da kalmamış, siyahları, Arapları, Yahudileri ve eşcinselleri de öldürmek istediğini eklemiş. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Bastille Günü kutlamalarında bir kamyon kalabalığın arasına dalmış ve 86 kişiyi öldürmüştü.

Aslında söz konusu şahıs daha önce de terörizmle ilgili olarak tutuklanmış. Belki hatırlarsınız 2011 yılında Norveçli Anders Brevik aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 77 kişiyi katletmişti. İşte söz konusu adamımız bu kitle katilinin yaptıklarını öven mesajlar atınca da yetkililerin dikkatini çekmiş ve terörizm destekçiliğiyle suçlanmış. Akıllanan biri değil yani.

Neyse ki size bu haberi "bir video oyun forumunda nasıl silah temin edeceğini öğrendikten sonra suikast düzenledi" şeklinde vermiyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum