Blizzard, 'Oyunlara NFT Koymayı Düşünüyor' İddialarını Reddetti

Anket her şey demek değil

Seçili Blizzard oyuncularına piyasa araştırma ve veri analizi firması YouGov'dan gönderilen anket, Blizzard'ın oyunlarına NFT koymayı düşünüyor iddialarının ortaya çıkmasına sebep oldu.

Buna göre ankette oyuncuların Blizzard oyunlarını hangi sıklıkla oynadıklarından, en çok oynamayı sevdikleri türün ne olduğuna kadar çok çeşitli sorular sorulmuştu. Sorulardan biri ise Activision Blizzard ürünlerinde yeni teknolojilerin kullanımıyla ilgiliydi. Anket şıkları arasında çapraz platform kullanımı, yapay zekayla yeni içerik üretimi gibi seçeneklerin yanı sıra "NFT kullanımı" da yer alıyordu.

İşin bir o kadar tuhaf olan diğer bir kısmı ise anket tamamlandığında oyuncuların doğrudan Battle.net mağazasına yönlendirilmiş olması. Normalde bu tür anketleri tamamlandığınızda 'teşekkür ederiz' sayfasına yönlendiriliyorsunuz, ama Blizzard "madem anket yapıyoruz, belki mağazaya da üç beş oyuncu çekeriz" diye düşünmüş anlaşılan. Tabii ki bu hamle de tepki çekti, bunu söylemeye gerek bile yok.

NFT kullanımıyla ilgili söylentiler ve haberler çıkınca Blizzard başkanı Mike Ybarra olaya el attı ve "Kimse NFT yapmıyor" diyerek şimdilik Blizzard'la ilgili bu söylentilere noktayı koydu.

Konami ve Atari gibi oyun firmaları çoktan NFT satmaya başladılar. Firmalar aslında NFT kullanmak ve daha fazla para kazanmak istiyor ama şimdilik oyuncuların tepkileri yüzünden geri duruyorlar. İleride ne olacağı ise bilinmez.

Siz de sürekli ismini duyduğunuz NFT'lerin neyin nesi olduğunu basit bir dille anlatan bir yazı okumak isterseniz Gülhis ve Anton'un hazırlamış olduğu "NFT ve Blockchain Üzerine..." yazısını mutlaka okuyun derim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum