Bohemia Interactive, Deneysel Oyunlar Çıkartacak

Laboratuvarda çalışır gibi oyun yapmak

ARMA serisi ve DayZ oyunlarından tanıdığımız Çek firma Bohemia Interactive, deneysel oyunlar üzerinde çalışacak Bohemia Incubator adlı yeni oluşumunu duyurdu.

Şöyle ki, çekirdek kadro ARMADayZ ve Take On üzerinde çalışırken Incubator ekibi farklı konseptlerde oyunlar geliştirip bunları erken safhada test edecek. Firmanın Incubator (küvöz) ile gözüne kestirdiği amaçlar şunlar: Oyuncuları da yapım sürecine dahil etmek, yeni tasarım konseptleri üzerinde çalışıp eğlenceli bulunanlara devam etmek, ağ iletişimi ve hizmetlerini güçlendirmek. Ayrıca yeni Enfusion motoru gibi kendi teknoloji ve araçlarını da geliştirmeyi hedefliyorlar. Proje kulağa hoş geliyor, umarız onlar için de verimli olur.

bohemiaincubator-big2

Konuyu oyunlara geri getirecek olursam, Incubator hali hazırda Ylands ve Project Argo adında 2 yapımla meşgul. Ylands, tek ya da çoklu oyunculu oynanabilen, içinde farklı biyomların bulunduğu bir açık dünya oyunu. Unity ile geliştiriliyor. Akranlarına kıyasla grafikleri düşük poligonlu olabilir ama firmanın dediğine göre gücünü gelişmiş animasyonlarından alıyor. Bohemia'nın mağazasında 10 dolara satılan oyunu kısa süreliğine bedavaya denemek de mümkün. 

bohemiaincubator-big3

İkincisi ise ARMA 3'ün 5e 5 oynanabilir haline dönüştürülmüş taktik ağırlıklı Project Argo. Belirli hedefleri ele geçirmek, kontrol etmek ve saldır-savun olmak üzere 3 oyun modu bulunuyor. Argo'yu ilginç yapan şey ilk ARMA'nın geçtiği Malden bölgesinin elden geçirilmiş haline sahip olması. Oyunun açık prototip sürümü 3-4 ay sonra çıkacak. Malden'in ise Haziran 2017'de ARMA 3'e ücretsiz DLC olarak eklenmesi bekleniyor.

Son olarak Bohemia'nın CEOsu Marek Spanel, bu iki oyunun ve ilerisi için planlanan deneysel oyunların tamamlanacağı garantisini vermediklerini dile getirdi. Sistemin, Steam'in Erken Erişimi gibi işleyeceğini ama daha kabataslak ve deneysel olacağını ve tatmin olmadıkları projeleri iptal edeceklerinden söz ediyor. Tabi bu oyuncuların tepkisine ve geridönüşlerine de bağlı. 

Bu Incubator'ın tanıtım videosu

Bu da Ylands'ten bir video

YORUMLAR
Parolamı Unuttum