Bossa Studios, Valve'ın Eski Yazarlarından Chet Faliszek'i Kaptı

Falizsek çok da uzun süre boş kalmadı

Bir yazar düşünün ki kariyerindeki oyunlar şu şekilde sıralansın: Half-Life 2: Episode One, Portal, Half-Life 2: Episode Two, Left 4 Dead, Left 4 Dead 2, Portal 2... Mayıs ayında Valve'dan ayrılan Chet Faliszek'in şu ana kadar boşta kalması zaten mucizeydi (muhtemelen bunu kendi istemiştir, biraz kafa dinlemek herkesin hakkı) ama yazar daha fazla boş oturmak istememiş olacak ki yeni bir proje için Bossa Studios ile el sıkıştı.

Faliszek'in Valve'an ayrılma nedenini daha önceki haberimizde belirtmiştik. Valve'ın artık oyun yapmıyor oluşu Valve'ın önemli isimlerinin hoşuna gitmiyordu ve boş boş oturmak yerine firmadan ayrılmayı tercih etmeye başladılar. Faliszek de birşeyleri değiştirmek istediğini ve başka şeyler yapmak istediğini öne sürerek Valve'a veda etmişti.

> Valve Neden Oyun Yapmıyor?

Bossa Studios, I Am Bread ve Worlds Adrift isimli oyunların geliştiricisi, bağımsız bir İngiliz firma. Faliszek ise Seattle'da, yani Amerika'da yaşıyor. Faliszek bu konuda yayınladığı tweetlerinde Seattle'de kalmaya devam edeceğini ve Bossa Studios ile birlikte geliştirecekleri projenin bir VR projesi olmadığını açıkladı. Oyun hakkında bilgilerimiz sınırlı; bunun daha önce duyulmamış yepyeni bir proje olduğunu ve yapay zeka odaklı bir anlatıma sahip olacağını biliyoruz. Bir de Falizsek'in mesajı sayesinde oyunun co-op aksiyon olacağı da kesin.

Bu haber sizin de hoşunuza gittiyse Bossa Studios'un istediği gibi kendilerine kedili tepki resimleri gönderebilirsiniz. İşin içinde Faliszek gibi tecrübeli bir ismin olması, yeni oyunun en azından hikaye anlatımı bakımından gayet iyi olacağının habercisi diyebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum