Call of Duty Zombies'in Hikayesi Kojima'nınkileri Aratmıyor

Treyarch'tan soluklu bir zombi hikayesi

Geçtiğimiz ay Call of Duty: Black Ops 3 için Zombies Chronicles DLC'sinin piyasaya sürülmesiyle, World at War, Black Ops ve Black Ops 2 zombi modlarında bulunan haritalar BO3 oyuncularına sunulmuş oldu.

Treyarch, Zombie modlarının hikayesini için resmi bir eski parşömen parçası paylaştı. CoD topluluğundaki insanlar da, o parşömen parçasında bulunan zaman çizelgesini düzenli bir hale getirdi.

Her şey bir taş parçasıyla başlıyor. "Element 115" diye bilinen bir maddenin meteor parçası, insanlık tarihinin ilk bin yılının başında Dünya'ya çarpıyor. Almanya 1930'ların başında Element 115'i bulduğunda muhtemelen, "İşte kesinlikle güvenebileceğimiz bir uzay taşı," düşüncesiyle araştırmaya karar veriyor.

Aslında çoğu olaydan Dr. Edward Richtofen isimli, çılgın bir Alman bilim adamı sorumlu. Richtofen, Element 115'i incelemek için meslektaşı Dr. Ludvig Maxis tarafından kurulan Group 935 örgütüne katılıyor. Çılgın arkadaşımız ayrıca Illuminati'ye de katılıyor. Kısa süre sonra, Element 115'in gücünü kendisi için kullanmaya ve emri altındaki ölüler ile dünyayı yok etmeye çalışarak iş arkadaşlarına ihanet etmeyi planlıyor.

Richtofen, E115 destekli bir ışınlama cihazını test etmek için gönüllü oluyor. Ay'a ışınlanıyor, eski bir uzaylı piramidi keşfediyor ve orada şeytani sesler duymaya başlıyor. Richtofen Dünya'ya geri döner ve yeni efendisini beslemek için kurbanlarını aya gönderip öldürür. Richtofen, Maxis'in şüphelenmemesi için işlerini sessizce halletmeye çalışır.

Maxis'in kızı samantha'nın Fluffy isimli bir köpeği vardır. Bu köpeği deneyler için ışınlarlar. Araştırma tesisinde gezinen Samantha, deneyler sonucunda Hellhound olarak geri ışınlanan Fluffy'yi görür. Samantha onun peşinden ışınlanma odasına girer. Maxis, Samantha'yı görür ve kızının peşinden ışınlanma odasına gider. Tam zamanı olduğunu anlayan Richtofen, hem babayı hem de kızı aynı anda ışınlar. Samantha Ay'a ışınlanır, uzaylı piramidi ile karşılaşır, onun içine girer ve ölüleri uzaktan kontrol edebileceğini anlar. Maxis Crazy Place isimli bir yere ışınlanır ve elektrikle birleşmek için bir güç geliştirir.

Richtofen, bazı deneklerle bir araya gelir ve uzaylı gücünü Samantha'dan almak için uzayda ve zamandan ışınlanır. İlk durak, Gersh ile yetiştikleri 1963 Sovyet uzay limanıdır. Richtofen, Sibirya'ya doğru yol alması ve Samantha'yı ay piramidinden sökmek için gereken ilk bileşen olan Golden Rod adlı bir şeyi alması gerektiğini öğrenir. Gersh daha sonra Richthofen ve grubunu zamansal bir kırılma içine sürükler.

Bu sırada John F. Kennedy, Richard Nixon, Fidel Castro ve Robert McNamara Pentagon'daki zombilere karşı savaşmaktadır.

Richtofen'in mürettebatı, Danny Trejo, Sarah Michelle Gellar, Robert Englund ve Michael Rooker'ın ölü George Romero ve zombileri ile savaştığı sırada, 2011'deki Group 935 terkedilmiş Sibirya tesisine ışınlanarak mühürlü bir odaya sıkışır. Richtofen, Golden Rod için sofistike olan dört oyuncuyu ikna eder. Daha sonra 1956'ya hızlı bir geri dönüş yapar ve Shangri-La'daki bir sunaktan Focusing Stone olarak bilinen mini Element 115 taş parçasını alır. Hem taş hem de Golden Rod ile, Richtofen'in hazırlıkları tamamlanmıştır.

Richtofen ve grubu, uzaylı yapının olduğu Ay istasyonuna ışınlanır. Golden Rod'u kullanarak oraya sıkışmış Samantha'yla bedenlerini değiştirip zombileri kontrol altına alır. Maxis, Samantha ve geriye kalan suç ortaklarıyla temasa geçer ve Richtofen'i durdurmasını ister. Richtofen'in piramit ile olan bağlantısını kesmek için kusursuz bir plan çıkarırlar. Bu plan doğrultusunda istasyonun füzelerini Dünya'ya ateşlerler. Dünya patlar ve her şey normale döner.

Hikayeyi aşağıdaki 3 dakikalık videodan da öğrenebilirsiniz.

Yaşanmış olaylardan esinlenecek Call Of Duty: WWII Zombies'i heyecanla bekliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum