CD Projekt'in Kurucularından, Eş CEO Marcin Iwinski Koltuğunu Bırakıyor

CDPR'dan gelen tek haber yeni oyunlar değil

CD Projekt dün gelecek planlarını tüm açıklığıyla duyurdu ve böylece bir Cyberpunk, üç The Witcher, bir de yeni bir IP geliştirmekte olduklarını öğrendik. Stüdyoların üzerlerinde çalıştığı çoklu projeler hakkında böyle net açıklamalar yapmasına alışık değiliz, değişik bir tecrübe oldu.

Bu açıklamalar arasında dikkatten kaçan bir CDPR haberi daha vardı, o da 1994 yılında CDPR'ın kuruluşunda önemli rol oynayan ve şu anda da stüdyonun eş CEO'su olan Marcin Iwiński'nin görevini bırakmaya karar verdiğiydi.

"Bu benim için devasa bir şey. Neredeyse 30 senedir CD Projekt'teyim, tutkuyla yanıp tutuşan bir avuç asiden dünya çapında milyonların sevdiği hikaye tabanlı rol yapma oyunları geliştiren ve herkesçe tanınan bir geliştirici oluşumuza şahit oldum. Michał Kiciński ile firmayı kurduğumuzda, ikimiz de bu inanılmaz yolculuğu hayal edemezdik, en çılgın hayallerimizde bile. CD Projekt'in geleceğini düşündüğümde heyecanlanıyorum. Şu anda firmamızda dünyanın dört bir yanındaki ofislerde 1200'den fazla kişi çalışıyor. Ama CD Projekt hiçbir zaman fiziksel mekanlar veya büyüklüklerle tanımlanmadı - önemli olan sahip olduğumuz müthiş yetenekler ve burada çalışmayı tercih eden herkesin ortaya koyduğu sıkı çalışma ve adanmışlık".

Iwinski yoluna yine CDPR bünyesinde devam edecek ve danışma kurulunda yer alarak CD Projekt Capital Group'un aktivitelerini denetleyecek.

CD Projekt bu haberin yanı sıra Boston'da da yeni bir stüdyo açacağını duyurdu. Boston ve Vancouver stüdyoları birlikte CD Projekt Kuzey Amerika olarak anılacaklar.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum