CD Projekt Red, Oyun Üstüne Oyun Duyurdu

3 Witcher, 1 Cyberpunk oyunu ve bir de yeni IP…

CD Projekt Red, The Witcher serisiyle, özellikle de son oyunuyla, milyonları kendisine hayran bırakmış, sonrasında uzunca bir süre yeni oyunları beklenmişti. Ama Cyberpunk 2077 ile sallantılı bir süreç yaşadıkları ortada.

Cyberpunk 2077’nin çıkışından önce de sonra da, süreci çok sağlıklı yürütebildiklerini söylemek güç. Neyse ki, bu bir yol kazası olarak kalacak, firmanın önümüzdeki döneme dair planlarını etkilemeyecek gibi görünüyor.

Dün akşam CD Projekt Red Twitter hesabından yapılan paylaşımlarla resmen oyun duyurusu yağmuruna tutulduk; 3 tane The Witcher oyunu, Cyberpunk 2077 evreninde yeni bir oyun ve yeni bir IP duyuruldu.

Cyberpunk 2077 evreninde geçecek yeni oyunun kod adı Orion. The Witcher serisinin sıradaki oyunu Polaris, yeni bir üçlemenin başlangıcı olacak. Canis Majoris ise, bu üçlemeden bağımsız bir Witcher oyunu; doğrudan doğruya CDPR tarafından değil, daha önceki The Witcher oyunlarında da görev almış bir stüdyo tarafından geliştiriliyor. CDPR bünyesindeki The Molasses Flood stüdyosu tarafından geliştirilen Sirius ise multiplayer oynanışı ön plana çıkaran bir Witcher oyunu olacak.

Son olarak bir de yeni IP duyuruldu. CDPR tarafından sıfırdan oluşturulan bu IP’nin kod adı Hadar. Projenin çok erken aşamalarında oldukları, henüz herhangi bir oyunun geliştirilmediği, şu anda bu yeni evrenin oluşturulması üzerinde çalıştıkları belirtiliyor.

CDPR; aynı anda 5 oyun geliştirdiğini açıklamış oldu böylece. Gerçi dış destek de alıyorlar, en azından bir oyunu tamamen bir dış stüdyoya vermişler. Yine de aynı anda bu kadar projenin hayata geçirilmesi riskli olabilir. CDPR, bu riski göze alıp yeniden kendisinden bahsettirecek, ses getirecek işlerle karşımıza çıkmak istiyor belli ki. Umarım, bu konuda başarılı olurlar, biz de yine muhteşem oyunlar oynarız.

YORUMLAR
biwaly
6 Ekim 2022 09:49

Adam gibi Witcher MMORPG çıkarsınlar da oynayak diyecem de CDPR'den çok şey beklemek olur LEL. Hem de bu projeler rezalet çıkarsa bu sefer şirket batacağı için serverları da 1 sene sonra kapatırlar. :)

Parolamı Unuttum