CDPR, Cyberpunk 2077'yi Sorunsuz Yetiştirmek İçin Zorunlu Crunch Başlattı

Nerede kaldı verilen sözler?

Bloomberg'den Jason Schreier'in haberine göre CD Projekt Red, çalışanlarına bir mail göndererek Cyberpunk 2077'yi çıkış tarihine sorunsuz biçimde yetiştirmek için crunch uygulaması başlatıldığı haberini vermiş. Buna göre çalışanlar oyun çıkana kadar haftada altı gün çalışmaya başlayacaklar.

CDPR'dan Marcin Iwinski geçen sene Kotaku'ya yaptığı açıklamada firmanın zorunlu crunch uygulamalarından uzak duracağını ve çalışanların fazla mesai yapmadan çalışmalarını sağlayacağını açıklamıştı. Bu yeni email, bu açıklamayla tamamen çelişiyor tabii ki. Zaten bu yılın başlarında da yine benzer bir durum gündeme gelmişti. O zamanlar oyunun çıkışı Eylül ayına ertelenmişti hatırlarsanız ve CD Projekt Red, Cyberpunk 2077'nin Eylül ayına ertelendiğini duyurduktan sonra oyunun planlanan tarihe yetişmesi için stüdyo genelinde crunch uygulanacağını da söylemiş ve bu açıklaması tepkiler almıştı. Tepki verenler arasında Uluslararası Oyun Geliştiricileri Derneği IGDA da vardı ve IGDA direktörü "CDPR gibi müthiş başarılı bir stüdyonun crunch sürecini azaltmak için daha uzun bir geliştirme sürecini destekleyecek yollar bulabilmesi gerekirdi" şeklinde konuşmuştu.

Söz konusu emailde CD Projekt Red'in stüdyo patronu Adam Badowski personelin haftasonları da bir gün çalışacaklarını söylemiş.

"Bu kararın tepki alacağını biliyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorum" diyen Badowski, "bunun crunch hakkında söylediklerimizin tam tersi olduğunun farkındayım. Bu crunch'ın asla cevap olmayacağına olan inancımın da tam tersi. Ama bu durumdan kurtulmak için diğer tüm seçenekleri tükettik" şeklinde devam etmiş.

Schreier'in yazdığına göre ismini vermek istemeyen bir çalışan, bazı personelin zaten bir seneyi aşkın süredir crunch uygulaması kapsamında fazla mesai yaptığını belirtmiş.

CDPR henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı, ama gönderilen mail zaten açıklamaya da pek yer bırakmıyor.

YORUMLAR
talhademircan
1 Ekim 2020 10:34

Adamların crunch diye tepki gösterdiği şey bizim ülkenin normali :) Haftada 6 gün çalışmadığın iş bulabilmek zor valla bizde

darkrockv7
30 Eylül 2020 15:36

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Parolamı Unuttum