Chris Metzen Blizzard'dan Neden Ayrıldığını Açıkladı

Büyük güç büyük hırpalanma getirir.

Piyasada öyle isimler vardır ki firmanın kendisinden bile daha öne çıkarlar.

Benim için Chris Metzen Blizzard için odur. Bazı firmalarda çok çalışan isimler olur, duruşu ve konuşması ile mekana girdiğinizde o kişiyi firma sahibi sanarsınız. Halbuki değildir ama Chris Metzen öyle bir adamdı. Hemen hemen her Blizzard markasında çalışmış, beyni olmuş, hikayelerini yaratmış, en önemli karakterlerin sesi olmuş ve tanıtımların öne çıkan yüzü olmuştu. Tam 23 yıl sonra Metzen Blizzard'dan 42 yaşında ayrılma kararı aldı. Sadece Blizzard'dan değil, oyun piyasasını da geride bıraktığını açıkladı. Hepimiz merak ettik ve "Neden?" diye sorduk. Nihayetinde firma Blizzard'dı hemen hemen her oyuncunun hayallerini süsleyen bir firmada gelinebilecek en üst noktalardan birisiydi bu.

Scott Johnson ile yaptığı çok özel bir röportajdan sonra Metzen ayrılma nedenlerini teker teker açıkladı. Elbette bu kararı almasının en büyük nedenlerinden birisi kızının doğumu oldu. Ama kırılma noktası Blizzard'ın bir sonraki bomba MMORPG'si olarak hazırlamak istediği ve yedi yıl boyunca müthiş bir para ve zaman döktükten sonra başarısızlığa uğradığı Project Titan gibi görünüyor.

"Sanırım o dönem kendimi tükettim," diyor Metzen. "Kalbimde bir yerlerde artık yavaşlamam ve hayatıma yeni bir yön vermem gerektiğini düşündüm. Yavaşlamak istedim, bütün bu ağırlığı artık omuzlarımda taşımayı bırakmayı diledim."

Metzen artık panik ataklar geçirmeye başladığını ama o dönem bunun ne olduğunu bilmediğini söylüyor. Sadece iş hayatını değil aile hayatını da panik atakların etkilediğini ve nihayetinde kızının doğacağını öğrendiğinde artık emekli olma zamanının geldiğini düşünüyor.

Röportajın tamamını aşağıdaki videoda bulabilirsiniz. Başlangıç için mendillerinizi hazır edin derim. Blizzard bile olsa öyle önemli bir noktada çalışmanın bedelinin ne kadar büyük olduğunu Metzen'in kendi ağzından dinleyeceksiniz. 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum