Çıktığı Günden Beri Hiç İndirime Girmeyen Factorio’ya Zam Geliyor

“Enflasyon kaynaklı fiyat ayarlaması” diyorlar

Ülkemiz için oyunlara zam gelmesi haberi artık vaka-ı adiyeden oldu, o konuda söylenecek fazla söz kalmadı. Ama sadece ülkemiz özelinde değil, genel fiyat artışları da görüyoruz.

Son yıllarda, özellikle de yeni nesil konsolların gelişinin ardından büyük firmalar AAA oyunların fiyatlarını 70$ bandına çekmeye başladılar. Bazı stüdyolar yerel fiyatlandırmalarda güncellemeye gidiyor, bazıları dünya genelinde tek fiyat politikasını benimsiyor. Bu sürece şimdi yavaş yavaş bağımsız oyunlar cephesinden de katılımlar olduğunu görüyoruz.

Factorio Twitter hesabından yapılan paylaşımla, halihazırda 30$ bandında belirlenen fiyatın 26 Ocak itibariyle 35$’a çıkacağı açıklandı. Bu fiyat ayarlamasının oyunun Steam’e geldiği 2016 yılından bu yana gerçekleşen enflasyondan kaynaklandığı da eklenmiş.

O günden bugüne Factorio’nun hiç indirime girmediğini de not edelim. Kaldı ki, önümüzdeki dönemde de herhangi bir indirim yapmayı planlamadıklarını söylemek mümkün. Çünkü, yapımcısı “oyunu satın almış olanlara saygılarından dolayı” herhangi bir indirim yapmayı düşünmediklerini söylüyor. Dolayısıyla, bu oyunu 7 yıldır olduğu gibi, aynı fiyat bandında tutmak niyetinde oldukları söylenebilir.

Geride bıraktığımız aylarda Steam’deki birçok oyunun Türkiye fiyatlandırmasında güncellenmeye gidilmiş, ciddi fiyat artışları olduğunu görmüştük. Factorio da 30 TL civarında bir fiyata sahipken satış fiyatı 120 TL olarak güncellenmişti. Şimdi 5$’lık zammın ardından da muhtemelen 140-150 TL bandına gelecektir.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum