Çok Ayıp - EVE Online Geliştiricisine Hoş Olmayan Bir Şeyler Kargolamışlar

Çiçek gönderin, böcek gönderin, başka şey göndermeyin

Diyelim ki birine sinirlendiniz ve bunu belli etmek istiyorsunuz. Ne yapardınız? İçinde kızgınlık ifadeleri ve emojileri bulunan bir mesaj atabilir veya e-posta gönderebilirsiniz. Mesaj tamam ama e-posta belki gözden kaçabilir, spam kutusuna düşebilir, değil mi? Bir yandan sinirinizi göstermek, bir yandan da bu yaptığınızın unutulmamasını istiyorsanız normal posta kullanabilirsiniz; ama siz siz olun gönderdiğiniz kutuyu bir EVE Online oyuncusunun yaptığı gibi hiç de hoş olmayan şekillere sahip şekerlerle doldurmayın.

Biliyorum bu hoş olmayan şekerlerin neye benzediğini merak ediyorsunuz ama elbette haberin içeriğinde bunu açıkça yazmak pek mümkün olmayabilir :) Hayal gücünüzün sizi çok da alakasız yerlere götürmemesi için bunun erkeklerle ilgili bir şey olduğunu söyleyeyim yeter bence. Tamam mıyız, anladınız değil mi? O zaman haberin bundan sonra kısmında kolaylık olsun diye bahsi geçen bu şekle cücü diyelim. Tamamdır bence, anlaştık.

Brenton "CCP Larrikin" Hooper, EVE Online'ı geliştiren CCP Games'in tasarımcılarından biri ve kendisi İzlanda'da yaşıyor. İzlanda'da şöyle bir gümrük kuralı var (aslında bu çoğu ülkede olan bir kural, bizde de faturası yoksa falçatayla kutu açıyorlar mesela): İzlanda'ya kargo gönderdiğiniz zaman gümrük bu kargoya vergi faturasının da iliştirilmiş olmasını istiyor. Eğer kargonun yanında vergi faturası yoksa adrese yollanmadan önce kutuyu açıyorlar ve içeriğini alıcıya ibraz ediyorlar.

Hooper'a gümrükten gelen mesaj şu şekilde: "Merhaba, kargonuz yanında faturası olmadığı için açıldı. Paketin gümrükten geçmesi için içeriğinin maddi değerini tespit etmek adına faturaya veya benzer bir makbuza ihtiyaç duyuyoruz. Paketinizde şunlar bulunuyor: Cücü şeklinde jelibonlarla dolu iki paket, cücü şeklinde konfetiler, sim tozu ve üzerinde 'cücüyle dolu paket' yazan bir indirim kuponu."

İşin komik tarafı Hooper'a daha önce de böyle bir paket gönderilmiş, adama da yazık.

PC Gamer'ın yaptığı habere göre oyunda yapılan son denge değişiklikleri EVE'in eski oyuncularını bir hayli kızdırmış durumda ve bu paketin gönderilme sebebi de buna bağlı olabilir. Zaten daha sonra konunun tartışıldığı Reddit başlığına paketi gönderdiği sanılan kişi gelmiş (ve takma isim seçimi de bir hayli anlamlı) ve "umarım işe yarar" diyerek paketin faturasını da yollamış. Faturaya göre bu şaka 38$'a mal olmuş, ama Hooper çoktan gümrük görevlilerine kutuyu atmalarını söylemiş bile.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum