Command & Conquer Serisinin Yaratıcısından Yeni Bir GZS

Affirmative!

1985 yılında Brett Sperry’yle birlikte Westwood’u kuran ve ilk Command & Conquer ile Dune 2 gibi yapımlarda yer alan Louis Castle, yıllar sonra yepyeni bir GZS oyunuyla karşımızda – War Commander: Rogue Assault

Android ve iOS için geliştirilen yapım F2P modelini izlese de Louis Castle’ın dediğine göre bedava oyunlarda sık sık karşımıza çıkan “Bir binanın tamamlanması için şu kadar süre bekleyin ya da satın alın” gibi sıkıcı etmenlerden azami derecede kaçınmışlar. Elimizde yeterli kaynağımız olduğu takdirde bina ve birimlerinizi hemen üretebiliyor(muş)uz.

Oyunda şimdilik iki adet tek kişilik senaryo ve bir de çok oyunculu mod bulunuyor. Belki de en önemli özelliğiyse birimlerinizin kontrolünü bizzat devralabilmemiz. DVO olarak tasarlanan oyunda oyuncuların hepsi tek bir dünya haritasında toplanıyor. Böylece aynı anda yüzlerce, hatta binlerce kişinin oynayabilmesi hedeflenmiş. Aynı zamanda arkadaşlarınızı bulmak da daha kolay, çünkü “Şu haritadayım,” dediğiniz zaman oradan sadece bir tane olacak.

Castle mobil oyun yapmasının sebebini çok sevdiği bir oyun türünü milyonlarla buluşturmak olarak gösteriyor:

Beni yanlış anlamayın, PC oyunlarını seviyorum. Ama bu bir tür meydan okuma. Anneme gidip de ‘Bak, PC’de böyle oyun oynanır,’ diyemem. Böyle bir şeyi asla yapmaz. Ne buna zamanı var, ne öyle bir sistem toplar, ne oyunu kurabilir ne de kendine bir Steam hesabı açar. Öte yandan bir mobil oyun yaptığımda babama gidip (kendisi 88 yaşında), ‘Hey, baba. Bak, bu oyunu oğlun yaptı’ diyebilirim, o da 10 saniye içinde oyunu oynamaya başlayabilir. Bu inanılmaz bir şey!

Bununla birlikte Castle oyunun tabletlerle daha iyi oynandığını eklemeyi de ihmal etmemiş. War Commander: Rogue Assault’u denemek isterseniz kendisini Android için buradan, iOS içinse buradan indirebilirsiniz. Benim telefonum maalesef uyumsuz çıktı, resmen içimde ukde kaldı. Benim için de oynayın anacım. Böhü!

war-commander-001

war-commander-002

war-commander-003

war-commander-004

YORUMLAR
Parolamı Unuttum