Cristiano Ronaldo, Electronic Arts'a Büyük Para Kaybına Sebep Olabilir

Şimdi Electronic Arts Düşünsün!

 FIFA 18; Journey, FUT ve oyun mekaniklerinde yapılan yeniliklerle gümbür gümbür geliyor. Oyuncuların ilgisi gayet yüksek, zemin maç yapmaya müsait. Fakat Electronic Arts cephesinde kara bulutlar dolaşıyor.

Bu kara bulutların sebebi ne oyunla ilgili bir sıkıntı ne de Electronic Arts'la alakalı. Sebep, FIFA 18'in kapak yıldızı ve resmi yüzü olan Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'den ayrılacak olması!

Cristiano Ronaldo, vergi kaçakçılığı suçlaması ve bu dönemde kulübü Real Madrid'den yeterli desteği görmediğini düşündüğü için İspanya'dan ayrılmak istiyor. Basında çıkan haberlere göre Ronaldo kararının geri döndürülemez olduğunu bile dile getirmiş. Peki bu olay Electronic Arts'a nasıl etki edecek?

>FIFA 18 Oynadık - The Journey, FUT Efsaneleri, Yeni Stadyumlar ve Cristiano Ronaldo

Şöyle edecek sevgili Oyungezerler. FIFA 18'in kapak ve tanıtım görselleri, ayrıca oyunun tanıtım videolarında kullanılan tüm Cristiano Ronaldo görsellerinde kendisi Real Madrid formasını giyiyor. Yani Ronaldo'nun Real Madrid'den ayrılıp başka bir kulüple anlaşması halinde tüm bu içerikler kullanılamaz hale gelecek. Bu durumda da Electronic Arts, Ronaldo'nun yeni kulübü ile anlaşma yapıp yeni görseller ve videolar hazırlamak zorunda kalacak.

Messi'yi 1.85cm boyunda ve yakışılı olarak gösterebilecek Photoshop ustaları varken kapak görseli gibi konular oldukça kolay şekilde çözülebilecek şeyler. Electronic Arts'a asıl vuracak olan Ronaldo'nun yeni takımı ile anlaşmak olacaktır.

fifa-18-kariyer-modu-yenilik-10

Hoş, Electronic Arts dünkü çocuk değil. İlla ki yaptıkları anlaşmada benzer durumlar için bir madde vardır ya da en azından bana öyle geliyor. Fakat her zaman ihtimal dışında bırakılanların daha çok can yaktığını düşünerek Electronic Arts'ı çok büyük olmasa da sancılı bir dönemin beklediğini söylemek mantık dışı olmaz sanırım.

Bu arada Ronaldo'nun ayrılma haberi futbol devlerini de harekete geçirdi. Yerli ve yabancı futbol basınına göre Manchester United ve PSG, Ronaldo için 200 milyon Euro'yu dözden çıkarttı!

Açıkçası ben Ronaldo'nun tekrar Manchester United forması giydiğini görmek isterdim. Ki, kulübün muhteşem transfer politikasına baktığımızda insan neden olmasın diyor. Mesela Pogba'yı bedavaya gönderip 100 milyon Euro'ya geri alan Manu, 25-26 yaşlarında yaklaşık 90 milyon Euro'ya gönderdiği Ronaldo'yu 32 yaşında 200 milyon Euro'ya geri alabilir(!) 

Siz ne dersiniz, Ronaldo'yu hangi kulüpte görmek istersiniz Oyungezerler?

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum