Crytek Black Sea Ofisi Satıldı

Black Sea ofisi el değiştirdi.

Crytek'in finansal olarak sıkıntıya girip stüdyoyu kapatma yoluna gitmesinden sonra Black Sea (önceki ismi Black Sea Studios) ofisini Sega satın aldı ve Creative Assembly'e verdi.

Creative Assembly bildiğiniz üzere Total War oyunları ile ünlüdür. Crytek Black Sea ise genellikle gerçek zamanlı stratejiler (stratejimsi) olan Knight of Honor, Worldshift ve MOBA olan Arena of Fate ile uğraşıyordu. Dolayısı ile birbirine benzer oyunlar yapan iki stüdyonun birleşmesi ikizlerin buluşması gibi oluyor.

Sega son yaptığı açıklamada Creative Assembly'de çalışanlarının geçen yıla nazaran 37% arttığını ve 500'ü geçen kişi sayısına ulaştıklarını bildirmişti. Sadece İngiltere'de üç stüdyoları varken Black Sea'nin de alınması ile Bulgaristan'da da yeni bir ofise erişmiş oldular. Stüdyonun ismi Creative Assemble Sofya olarak değişiti. Sega Avrupa'daki ellerini güçlendirmek ve daha duyurmadıkları Creative Assembly oyunlarının yapılmasına destek olması için böyle bir adım attığının altını çizdi. Bu oyunlar artık yeni bir Total War mu olur yoksa Alien: Isolation'un devamı mı olur onu zaman gösterecek (lütfen Alien olsun).

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum