Cyberpunk 2077'nin Oynanış Videosunda CDPR'dan Gizli Bir Mesaj Var

Aslansın CDPR

Cyberpunk 2077'nin oynanış videosunun yayınlanması büyük olay oldu, değil mi? Daha Twitch yayınında ekranda tuhaf tuhaf karakterler akarken "CDPR gizli mesaj yerleştirmeyi sever" demiştim ama bu gizli mesajın videonun kendisinde olacağını tahmin etmemiştim. Hatırlarsanız Cyberpunk 2077 fragmanına da güzel bir gizli mesaj saklamıştı CDPR.

Reddit'te ortaya çıkarılan bu mesaj demonun son karesine gizlenmiş ve CDPR bu gizli mesajında (daha doğrusu mektubunda diyelim) izlediğimiz video hakkında çeşitli bilgiler veriyor. Mesajın orijinalinin ekran görüntüsünü koymak yerine kabaca çevirmek daha mantıklı geldi, dolayısıyla bu gizli mesajın Türkçe versiyonunu aşağıda okuyabilirsiniz :)

Sizi bu kadar beklettiğimiz için özür dileriz!

Gördüklerinizden hoşlandınız mı? Size nihayet Cyberpunk 2077'yi gösteriyor olmanın bizim için anlamı çok büyük. Lütfen forumlarımıza gelin, Twitter'dan, Facebook'tan, Discord'dan bize neler düşündüğünüzü yazın. Oyun dünyası hayal ettiğiniz gibi miydi? CP2077'nin birinci şahıs RYO olduğunu söylediğimizde 'kendinizi oyun dünyasına kaptırmaktan' kastımızın ne olduğunu anladınız mı? "Gündüz vakti cyberpunk" vizyonumuz hoşunuza gitti mi? Bunları gerçekten de öğrenmek istiyoruz.

Bunlar dışında sanırım size bu oynanış videosunu neden şimdi gösterdiğimize dair bir açıklama borçluyuz.

Oyunu size gösterme fikrini her tartıştığımızda (ki bunu sıkça tartıştık) kendimizi "%100 emin değiliz" belirsizliğinin içinde bulduk. Neden dersiniz? Çünkü bir oyun geliştiricisi oyunlarından oynanış görüntüsü gösterdiğinde, bu görüntüler oyunun nasıl görüneceğini veya oynanacağını temsil ediyor demektir. Ama burada durum farklı. Cyberpunk 2077 geliştirilme aşamasında. Aklımızda bir çok tasarım fikri var, bir çok mekaniği test ediyoruz, oyun çıktığında elimizde nasıl bir şey olacağını kestiremiyoruz bile. O yüzden de izlediğiniz bu görüntüler gibi videolar yayınlamak riskli oluyor - oyuncuların 'ama önceki videoda silah daha farklı ateş ediyordu' veya 'arayüzü neden değiştirdiniz' demelerini istemiyoruz. Değişim oyun geliştirmenin doğasında olan bir şey ve biz de her gün onlarca şeyi değiştiriyoruz. Korkumuz şuydu (aslında bu hala daha korktuğumuz bir şey): Cyberpunk 2077'nin 1:1 biçimde izlediğiniz bu videoya benzeyeceğini düşünmeniz.

Peki üzerinde çalışmakta olduğumuz oyunu size gösterme güveni nereden geldi dersiniz? Oyunu çeşitli geliştirme aşamalarında görmüş olanların verdikleri olumlu tepkilerden. Bize söyledikleri şeyler (ki gördüklerinden gerçekten de hoşlandıklarını söylediler) bizi Cyberpunk 2077'nin şu anki versiyonunu en tutkulu ve bilgili kitle olan sizlere göstermek için ihtiyacımız olan güveni verdi.

Kısacası... işte Cyberpunk 2077 bugün itibariyle (daha doğrusu, videoyu kaydettiğimiz gün itibariyle) böyle görünüyor. Umuyoruz ki beğenmişsinizdir.

Bir kez daha sabrınız ve bizimle paylaştığınız düşünceleriniz için çok teşekkürler.

Sevgiler,

CD PROJEKT RED

Şimdi ben de sizlere gördüklerinizden hoşlandınız mı diye sormayacağım, çünkü bunun tartışmasını zaten Cyberpunk 2077 Oynanış Videosu haberinin altında bolca yapıyorsunuz. Ancak CDPR'ın bu alçakgönüllü yaklaşımlarını, bu kadar merak edilen bir videoyu yayınladıklarında bile yaşadıkları o çekingenliği, kuşkuları böyle samimi biçimde bizlerle paylaşmasını falan acayip takdir ettiğimi söylemem lazım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum