Dark And Darker'ın Yapımcısı 'Çalıntı Oyun' İddialarını Reddetti

Ortalık karışacak gibi

Dark and Darker'ın adını henüz duymamış olabilirsiniz. Fakat kendisi, yakın zamanda epey ilgi çeken oyunlardan biri. Escape From Tarkov'un fantastik bir dünyada geçen versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz bu oyunun başı şu sıralarda ilginç bir telif davası ile dertte.

This is Game isimli Koreli sitenin iddialarına göre Dark and Darker tepeden tırnağa "çalıntı" bir oyun. Nexon isimli stüdyonun iddialarına göre Dark and Darker, "P3" isimli ve kendilerine ait projeyi baz alarak tasarlanmış. Stüdyonun yayınladığı görsellere bakıldığında ise benzerlikler gözden kaçmıyor.

Nexon'a göre geliştirici Ironmace, P3 isimli projeyi bir prototip olarak kullanmış. İşin daha da ilginç olan yanı ise Ironmace içerisinde eski Nexon çalışanlarının bulunuyor olması. Yine şirketin iddialarına göre bu çalışanlar, P3 projesini ve tüm kaynak kodlarını Ironmace'e taşımış.

Suçlamaların hedefi olan Ironmace ise kendinden emin gözüküyor. Dark and Darker'ın Discord kanalında bir açıklama yayınlayan yönetici Terence Seung-ha, oyunun kodlarının sıfırdan yazıldığını ileri sürüyor. Yönetici özellikle oyunda herhangi bir çalıntı içerik bulunmadığının altını çizmiş. Ironmace, "bildiğimiz kadarıyla bir oyun türünün telifini alamazsınız" ifadeleriyle Nexon'a taş atmayı da ihmal etmemiş.

Kararı size bırakıyoruz...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum