DayZ'nin Yaratıcısı Dean Hall'un Uzay Oyunu Ion İptal Edildi

Yine Rocket, yine bitmeyen iş...

Simulasyon ağırlıklı uzay oyunu Ion, DayZ'nin yaratıcısı Dean Hall ve Improbable Stüdyoları tarafından geliştiriliyordu. Ancak projeden uzun bir süredir ses çıkmayınca Eurogamer'dan Robert Purchese detaylı bir araştırma yaptı ve oyunun sessizce iptal edildiğini ortaya çıkardı. 

Hem Dean Hall, hem de Improbable Stüdyoları ile iletişim kuran Eurogamer, E3 2015'te duyurulan oyun hakkında net bilgiler elde etmeyi başardı. RocketWerkz'ün sahibi Dean Hall ile bir röportaj yapan Purchese, DayZ ile ünlenen yapımcıdan "Aktif olarak Ion üzerinde çalışmıyoruz. Yeni Zelanda'daki RocketWerkz de çalışmıyor. Ion sadece Improbable gibi bir şirketle birlikte gerçekleşebilecek bir oyun. Bu tip büyük bir teknolojiyi tek başımıza karşılayamayız." dedi. 

> Naughty Dog'un Planlarında Yeni Bir Uncharted Bulunmuyor

Improbable'dan gelen açıklamada ise "Ion, en başta Improbable ve RocketWerkz ortaklığıyla tasarlanıyordu. O zamandan bu yana çok şey değişti. Dean Hall, Londra'dan Yeni Zelanda'ya geri taşındı. RocketWerkz bazı yeni oyunlar üzerinde çalışmaya başladı. Biz de oyunların çıkış yaptığı bir platforma dönüştük. Net bir şekilde söyleyebilirim ki Improbable, şu an için Ion üzerinde çalışmıyor. Tabii RocketWerkz'ün gelecek planları hakkında bir yorum yapamayız." ifadelerini kullandı.

Yani iki taraf da oyun üzerinde çalışmayı tamamen bırakmış ve ortaklığına da son vermiş durumda. Ion'un E3 2016'da ve Gamescom'da yer alması bekleniyordu, ancak oyun sessiz bir şekilde tüm oyun fuarlarını es geçmişti.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum