Destekçilerinin Star Citizen İçin Sağladığı Kaynak 200 Milyon $ Oldu!

Uzay vatandaşlığı epey masraflı işmiş!

Star Citizen henüz geliştirilme aşamasında olmasına rağmen çok tartışılan bir oyun malumunuz. Oyun içerisindeki mikro ödeme sistemi akıllara zarar; binlerce dolarlık kozmetik (!) ürünler bulunuyor. Özel paketler ise onbinlerce dolara satılıyor. Bu işin nereye varacağı ise büyük bir merak konusu.

Üzerine çok konuşulan konulardan birisi, oyunun geliştirilmesi için kitle fonlaması ile toplanan kaynak. Takipçilerinin sağladıkları destek 200 milyon $'a ulaşmış! Bugüne kadar sadece 3 oyunun bütçesi 200 milyon $ düzeyini geçmiş: GTA V, Call of Duty: Modern Warfare 2 ve Star Wars: The Old Republic. Bir parantez açarak belirtmiş olayım; Red Dead Redemption 2'nin bütçesi henüz açıklanmadığından bu listede yer almıyor, fakat onun da bu grupta bulunduğuna şüphe yok.

Çok oyunculu bir uzay simülasyonu olarak tanımlanan Star Citizen için henüz çıkış tarihi ilan edilmiş değil. Oyunun geliştiricisi Cloud Imperium Games önümüzdeki ay kapsamlı bir yol haritası paylaşacaklarını açıklamış durumda. Oyunun ne zaman çıkacağı (hatta çıkıp çıkamayacağı) tartışma konusu olsa da 2 milyonun üzerinde destekçi, toplamda 200 milyon $ düzeyinde fon sağlamış bile.

Özellikle, geçtiğimiz ay CitizenCon etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen alpha testi sürecinde 4 günde 1 milyon $ kadar destek toplanmış. Oyunun tek kişilik versiyonu olacak Squadron 42 için bu etkinlikler kapsamında paylaşılan son video, yayınlandığı gün 380.000 $ destek gelmesini sağlamış. 23-30 Kasım tarihlerinde ücretsiz test imkânı sunulacak ve bu dönemin ardından da ciddi bir fon sağlanabileceği düşünülüyor. Yani "kitle fonlamasında yeni rekor" haberlerinin devamı gelecek gibi.

Şahsi kanaatim, bu durumun tam bir çılgınlık halini almış olduğu yönünde. Bu çılgınlığın en azından kısa vadede son bulmayacağı da aşikâr. Bu arada özellikle son videodan sonra Squadron 42 için heyecanlanmamak da mümkün değil gibi :) Bakalım bu işin sonu nereye varacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum