Devolver Digital Yeni Oyunu GRIS'i Duyurdu

Sinir yok, ölüm yok. Huzurlu ve sürükleyici bir macera var. Sanat tasarımı da pek bir şahane.

 Orijinalliği ve yer yer agresif tavırlarıyla favori oyun dağıtım firmalarım arasında yer alan Devolver Digital, oldukça sakin ve huzur verici bir oyun ile karşımıza çıkıyor. GRIS isimli bu oyun yakında PC ve Nintendo Switch için çıkış yapacak.

Barcelona merkezli Nomada Studio tarafından geliştirilen GRIS'te genç bir kızın kendi oluşturduğu gizemli bir dünyada kaybolması ve acı dolu bir tecrübeyle başa çıkmasını oynayacağız. Oyundaki ana karakterimiz olan Gris'in elbisesi de ana mekaniklerden biri olacak ve büyük önem taşıyacak. Kahramanımızın yeni yetenekleri, karakter gelişimi bu elbise üzerinden tasvir edilecek. Gris, geçmişindeki travmatik olaylarla yüzleştikçe ve barışını sağladıkça hikayede daha ileri gidebileceğiz.

Devolver Digital'in oyun tanımında "Tehlikesiz, sinirlerin gerilmediği ve ölmenin olmadığı bir tecrübe" ifadeleri yer alıyor. Eh, oyunun sanat tasarımından perde arkasında duyduğumuz müziklerine kadar her detayı huzurlu (gerçi bir o kadar da travmatik ve üzücü olabilecek) ve sürükleyici bir bulmaca oyunu olacağını gösteriyor. Halihazırda bir sürümünü denemiş bulunduğum için ekstra merakla bekliyorum.

gris2

gris3

gris4

gris5

YORUMLAR
Parolamı Unuttum