Disney CEO'su Star Wars Filmlerinin Geleceği Hakkında Konuştu

Her jenerasyona yeni bir Star Wars üçlemesi!

Disney'in Star Wars'ı almasının üstünden epeyce bir zaman geçti ve şu ana kadar Disney'den iki ana seri iki de yan film olmak üzere dört adet Star Wars filmi izledik, beşincisi The Rise of Skywalker da 20 Aralık'ta vizyona giriyor. Tabii Disney'in Star Wars filmleri bununla birlikte sona ermiyor, devamı yolda. 

Star Wars'ın geleceğinde daha çok fazla film var. Hatta şu an için tasarlanan projede 6 adet Star Wars filmi bulunuyor. The Rise of Skywalker sonrası Star Wars filmlerinin geleceğiyle ilgili konuşan Disney CEO'su Bob Iger, filmlere biraz ara vermek istediklerini belirtti.

"Bizim için biraz ara vermek akıllıca olacak, bu süre zarfında neler yapabileceğimize bakacağız. Yaptığımız konuşmaların sonucunda üç senelik bir aranın yeterli olacağını düşündük. Sadece biraz ara vermek ve her şeye yeniden başlamak için değil, yeni filmin çıkışını güçlendirmek için de böyle bir karar aldık." diyen Iger, 2022'ye kadar yeni bir Star Wars filmi olmayacağını doğruladı. Tabii bu süre zarfında Disney'in Star Wars projeleri bitmeyecek.

Disney'in kasımda açılacak olan yayın servisi Disney+ şu an için iki adet Star Wars dizisi üzerinde çalışıyor. The Mandalorian ve Rogue One'ın öncesini anlatacak olan iki dizi yakında seyirciyle buluşacak. Filmlerin geleceği ise biraz karışık. The Rise of Skywalker sonrası gelmesi planlanan ve Game of Thrones yazarları David Benioff ve D.B. Weiss tarafından hazırlanacak olan yeni filmin konusu henüz belli değil. O filmin ardından The Last Jedi'ın yönetmeni Rian Johnson yeni bir üçleme üzerinde çalışacak ve bir Star Wars üçlemesi daha karşımıza çıkacak. Bu üçlemenin ilk filminin 2024 yılında vizyona girmesi bekleniyor.

Disney'in Star Wars adına bu kadar çok projeye girmesi bazı hayranlar tarafından büyük kuşkuyla karşılanırken, bazıları olabildiğince fazla Star Wars hikayesi görmekten keyif alıyor. Ben şahsen Star Wars'a biraz ara verilmesi gerektiğini düşünüyorum ama bu ara dizileri de kapsamalıydı, bence Star Wars efsanesinin marka değeri her geçen gün azalıyor. Siz Disney'in bu kadar çok Star Wars projesi üretmesinden memnun musunuz?
 

YORUMLAR
osmanzi
15 Mayıs 2019 18:26

Yani diyor kabak tadından kaçamazsınız. Quantity over quality diyor.

ilke_kurtlutepe
15 Mayıs 2019 17:58

eğer düzgün olacaksa bence fazla gelmesinin bir problemi yok.

gespensterpanzer
15 Mayıs 2019 17:26

Yanlış insanlar yanlış filmler. Legend dedikleri hikayeleri çekseler hayli hayli yetecekti, boş yere macera arıyorlar.

skyfall
15 Mayıs 2019 16:28

Diyor ki, daha fazla Star Wars filmi yapıp serinin içine edeceğiz ve parayı da cukkalayacağız. Önceden Star Wars'u duyunca heyecanlanırdım, şimdi ise Disney daha ne kadar serinin içine edebilir ki diye düşünüyorum.

Parolamı Unuttum