Disney Infinity'den Detaylı Bilgiler

"Infinity and Beyond!" - Buzz Lightyear

 Disney’in üstünde çalıştığı ve adını Ocak 2013’te andığı Disney Infinity’nin çıkışına yaklaşık 2 ay kalmışken, E3’te hakkında daha fazla bilgi edinme şansımız oldu. Aynı Activision’un Skylanders sistemi gibi fiziksel figürlerle video oyununu bir arada sunan bu deneyim, tabiki mekanikler açısından çok daha farklı bir yol izliyor. Oyunun Starter Pack’i ile aldığınız Infinity Base’in üstüne figürlerinizi koyarak aktive ediyor ve maceraya atılıyorsunuz.

Bilmeyenler için; Disney Infinity, Disney’in ve bünyesinde bulunan Pixar’ın karakterleri ve evrenlerini sunan, daha çok çocuklar için tasarlanmış bir macera platformu. Gidip satın aldığınız oyun setleri (Play Set) ve içinden çıkan figürlerin oyun alanına sahip olduğunuz, bu bölgede aktiviteler yaptığınız bir yapıya sahip Disney Infinity. Açık dünya olan ve ana senaryosu 6-7 saatte biten, her şeyi tamamlama saplantısı olan (ben!) insanlar içinse 10 saate kadar içerik sunan bu oyun setleri, gidip satın aldığımız kutular işte.

Bu kutuların içinden, bahsettiğimiz üzere figürler çıkıyor ve bu figürler sadece kendi evrenlerini size veriyorlar. Yani Mr. Incredible’ı alıp Monsters Inc. Dünyasının oyununa sokamıyorsunuz. “Herkes kendi alanında olacak arkadaş!” diyen yapımcılar, size bu karışıklığı diğer bir oyun modunda sunuyorlar: Toy Box.

Toy Box sistemi, önüne dökülen LEGO parçaları ile başbaşa kalmış küçük bir çocuğun odası gibi. Elinizde tüm karakterler, ekipmanlar, sahneler, binalar; inşa edin edebildiğiniz kadar. Tabi buradaki kısıtlamamız, satın almış olduğunuz oyun setleri. Hangi seti almış ve sisteme kaydettirmişseniz, onların içeriklerine erişim hakkınız var. Ama bu erişim hakkıyla daha önce istediğiniz Jack Sparrow ve Lone Ranger’ı yan yana gezdirme şansına sahipsiniz.

Üstelik yapacağınız şey sadece “gezdirme” de değil. Disney Interactive’den Dallin Haws oyunda 2 boyutlu bir platform oyunundan futbol stadyumuna kadar istediğimizi yapıp, kurallarını istediğimiz gibi belirleyip oynayabileceğimizi söylüyor. Bu da büyük bir iddia, eğer gerçekten hakkını verebilirlerse müthiş bir sandbox deneyimi ile karşı karşıya gelebiliriz.


İçerikten bahsetmek gerekirse, Disney Infinity’nin çok geniş bir set kapsamı var diyebiliriz. Cars, Incredibles, Monsters Inc., Pirates of The Caribbean, Toy Storyi Tangled, Aladdin, Wreck-It Ralph ve daha bir çok seri yolunu Disney Infinity dünyasına yapacak zaman içinde. Tam sayıyı söylemek gerekirse, 30‘dan fazla farklı figür ve 20 oyun diski gelecek, Dİsney ve bağlı dünyalara dair. 

Oyunun ana paketi Starter Pack bünyesinde Monsters University, The Incredibles ve Pirates of the Caribbean’dan birer figür (ve oyun diskleri) barındıracak. Ardından isterseniz, ilk gün The Lone Ranger ve Cars’ı da alabilirsiniz. Figürleri tek de alabilirsiniz, oyun diskleri ile, seçim sizin. Oyun diskleri olmadan senaryoları oynayamıyorsunuz, ama Toy Box modunda figürü kullanabilme şansınız oluyor.

GELELİM GÖRSELLİĞE

Disney Infinity, aslında daha çok çocuklar için hazırlanmış bir proje gibi dursa da, ciddi riskler almış olduğu aşikar. Birbirinden farklı, kimisinde animasyon kimisinde gerçek aktörlerin olduğu evrenleri bir arada, yan yana geldiğinde sırıtmayacak şekilde yapılmış olması bir başarı. Ekip, bunun için çaba harcamış ve sonunda ortaya çıkan şey güzel görünüyor. Bu tür stilize grafikleri “çocuksu” diyerek kenra atmazsanız, animasyonların güzel göründüğünü, kaplamaların sade ama kaliteli olduğunu fark edebilirsiniz. Önyargıyı yıkmak önemli Disney Infinity için. O noktadan sonra, gerisi keyifle gelebilir.

ÇOK OYUNCULU YAPI

Oyunda gerek 2 kişilik bölünmüş ekran, gerekse 4 kişiye kadar her anda dahil olunabilecek çok oyuculu mod bulunuyor. Üstelik bu modlar hem hikaye kısmında, hem de Toy Box modunda çalışıyor. Yalnız hangi sahnelere hangi karakterlerle girileceği, oyunu kuran kişinin sahip olduklarının mı, yoksa oyuna dahil olan kişinin setlerinin mi önemli olduğunu bilmiyoruz.

ÇOK KARIŞTI HERŞEY, NE NE KADAR

Bu kadar farklı paketi, bu kadar farklı alım imkanı olduğunda insanın kafası karışabiliyor tabi. O nedenle açıklandığı kadarıyla adım adım fiyatları belirtelim.

Oyunun Starter Pack’i içinde 3 figür, 3 oyun diski ve Infinity Base ile 75$

Oyun diski olmadan alabileceğiniz her bir figür 13$

Figür ve diskin olduğu Play Set’lerin her biri 35$

Toy Box için gelen rastgele eklenti parçaları ise 5$

Tabi bu fiyatların ABD için olduğunu ve Türkiye için nasıl olacağını daha bilmediğimizi söylemek gerekli.

Disney’in yapmış olduğu bu hamle, her ne kadar figürleri toplamak ve koleksiyonunu yapmak müthiş masraflı olsa da, cesur ve karşılığını güzelce verebilir. Sonuçta kitlesi ve o kitlenin “Ama Anne YAA!” diyerek ikna ikna edebileceği ebeveynleri düşünmek gerekiyor. Zaten bu sürecin başlangıcı çok da uzakta değil. Disney Infinity20 Ağustos 2013’te Avrupa’da Wii, Wii U, Xbox 360, PS3, 3DS ve PC’de çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum