Disney, Netflix'in Daredevil Dizisini 'Canon' Kabul Etti

Sıra sende Punisher

Netflix'in kendi içerisindeki Marvel dizileri sözleşme sürelerinin dolmasıyla birlikte yeni evleri Disney+'ya doğru yol aldılar. Tabii Disney'in halihazırda epey geniş bir Marvel Sinematik Evreni olduğu için Daredevil ve çetesine nasıl bir yer bulunacağı net değildi. Ancak son gelişmelere göre Daredevil, Netflix hayatında yaşadığı tüm mirası artık Marvel Sinematik Evreni içerisinde de devam ettirecek. Marvel'ın resmi sitesine eklenen Daredevil ekran önü sayfasıyla birlikte üç sezonluk bu geçmişin "canon" olarak kabul edildiği de resmileşti.

Charlie Cox'un canlandırdığı Daredevil/Matt Murdock'un geçmişini anlatan sayfa diziden ekran görüntüleri de kullandı. Sadece Daredevil değil Luke Cage, Danny Rand (Iron Fist) ve Jessica Jones da bu şekilde Marvel Sinematik Evreni'ne resmen dahil olmuş oldu. Böylece Defenders ekibi ve yaşadıkları maceralar MCU geçmişinde de yer almış olacak. Hayranların bir diğer favorisi Punisher için ise net bir kaynak yok ama çok büyük olasılıkla Daredevil 2. sezondaki varlığı ve devamıyla birlikte o da artık MCU'nun bir parçası olacaktır. 

Geçtiğimiz günlerde Marvel Sinematik Evreni içerisinde bir Daredevil, yeniden çekimi olacağı gündeme gelmişti. Neyse ki işler korkulduğu gibi ilerlemeyecek gibi gözüküyor Matt Murdock, Netflix'te bıraktığı yerden hikayesine devam edebilecek. Ancak tabii bir de Loki dizisiyle birlikte sonsuz ihtimalli bir varyant konusu var. Belki de MCU içerisinde ye alacak Defenders ekibi ve Punisher varyant konusundan mustarip olup başka bir hikayeye de bürünebilir. Şimdilik Disney+'nın bu karakterlere hızlıca bir dizi yapacağını sanmıyorum, zaten halihazırda kütüphanelerinde tüm bölümler yer alıyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum