Daredevil Ve Çetesi Netflix'e Veda Etti

Disney+ içeriğe doymuyor

Disney+'nın öncesinde Marvel'ın dizi anlamındaki kalesi Netflix idi. Daredevil ile başlayan diziler giderek genişledi. Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage'i izledik ve en nihayetinde Defenders ekibini bile bir arada gördük. Üzerine adeta bonus niteliğinde bir de muhteşem Punisher'ımız vardı. Sonrasında Disney+ hayatımıza girdi ve doğal olarak tüm Marvel içerikleri tek çatı altında toplanmaya başladı. 28 Şubat günü Netflix ile Marvel'ın arasındaki anlaşma sona erdi. Çok kısa bir süre Daredevil ve çetesi evsiz kaldı ama Mickey Mouse hanedanlığında herkese yer varmış. 

Orijinal Netflix içeriği olarak başlayan diziler artık Disney+ üzerinden izlenebilecekler. Spider-Man hariç çoğu Marvel içeriğini kendi platformuna taşıyan Disney de yüzler gülüyor. Ayrıca hakları ABC'nin elinde olan ve burada yedi sezon izlediğimiz Marvel's Agent of S.H.I.E.L.D dizisi de 16 Mart itibariyle Disney+ üzerinden gösterilecek. Bu birleşmeden sonra akıllara Spider-Man: No Way Home'da gördüğümüz Charlie Cox'un Daredevil'ı gelmiş olabilir. Netflix'in temellerini attığı Marvel karakterleri gelecekte MCU içerisinde daha aktif bir şekilde gözükebilir. Bu konuda ilk adımı Hawkeye dizisinde görmüştük. Ufuktaki Echo dizisinden de en azından Daredevil adına bir gelişme bekliyorum. 

Bu taşınmanın en ilginç taraflarından birisi de şüphesiz yaş sınrı olacak. Disney'in bu konudaki katı tutumunu senelerdir biliyoruz. Ancak Netflix bu dizileri yaparken +18 olarak yapmış ve vahşetten hiç kaçınmamıştı. TV-14 yaş sınırını temel belirleyen Disney+ daha üst yaş sınırına sahip içerikler için klasik bir şifre koruma yöntemi kullanıyor. Bu sayede Daredevil ve Punisher gibi isimler dört tane sıfır yazılarak kolayca izlenebilir hale gelecektir. 

"Disney+ dünyanın en çok sevilen markalarından bazılarına ev görevi görüyor. Marvel markasından çok sayıda canlı dizi bir araya gelerek tek platformdan izlenebilecek. Disney+'nın içeriklerini ve erişimini dünya genelindeki markette genişleterek büyük bir başarı elde ettik. Sadece bu muhteşem yeni Marvel eklemeleriyle değil insanların ve ailelerinin seveceği en uygun içeriklerle genişlemeye devam edeceğiz." diyen Disney Yayın Servisi Başkanı Michael Paull birlikteliği doğruladı. 2015'de büyük bir umutla izlemeye başladığımız Netflix Marvel Evreni'nin de resmen sonu gelmiş oldu. Neyse ki Disney+ yeni içerik üretmekte elini korkak alıştırmıyor, önümüzdeki aylarda yine bolca Marvel dizisi ve filmi bizleri bekliyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum