Dragon Age: Inquisition'ın Yönetmeni Mike Laidlaw BioWare'den Ayrıldı

BioWare'de değişim rüzgarları esmeye devam ediyor.

 Jade Empire ve ilk Mass Effect oyununda yazar olarak çalışan, sonrasında da Dragon Age: Inquisiton ve onun ek paketi Trespasser’da yönetmen olarak görev alan Mike Laidlaw BioWare’deki 14 yıllık kariyerine son verdiğini açıkladı.

BioWare’in oldukça çalkantılı bir süreçten geçtiğini söylemek az bile kalır herhalde. Birkaç ay önce BioWare’in yöneticisi Aaaron Flynn de görevinden istifa etmişti ve yerine stüdyonun kurucusu Casey Hudson gelmişti. Önce Mass Effect 3’le seriyi birçoklarına göre kötü bir şekilde sonlandıran stüdyo, eski hayranlarını tatmin etmeyen bir Dragon Age: Inquisition denemesinden sonra Mass Effect: Andromeda’yla tam olarak dibe vurdu. E3’de duyurulan yeni co-op aksiyon oyunu Anthem çökük başları biraz yukarıya kaldırsa da BioWare’in geleceği herkesin aklında bir soru işareti.

Laidlaw Twitter’dan yayınladığı veda mesajında Dragon Age ekibinin bir parçası olmaktan ne kadar mutlu olduğunu söyledi ve Inquisiton’daki deneyimlerini kendisiyle paylaşan oyunculara teşekkür etti.

Bence Dragon Age: Inquisiton, hatalarına rağmen kötü bir oyun değildi. Tabii ki ilk oyunu oynayanlar için Dragon Age'in Inquisition'ın geldiği nokta hayal kırıklığına sebep olsa da, BioWare ikinci oyunla zaten Dragon Age ismini nereye götürmek istediğini açık bir şekilde göstermişti. Umarım stüdyodaki son değişikler sonrasında özlediğimiz BioWare'e kavuşabiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum