Dune Filminin Yönetmeni Denis Villeneuve Oldu!

Dönis dı menıs

Frank Herbert’ün 1965 yılında kaleme aldığı dünyaca ünlü bilimkurgu serisi Dune, yeniden sinemaya uyarlanma yolunda hızla ilerliyor. İlk kez geçtiğimiz aralık ayında söylentileri çıkan film, projenin başına Denis Villeneuve’ün getirilmesiyle resmen doğrulanmış oldu.

Hugo ve Nebula ödüllü, altı kitaplık bilimkurgu serisi Çöl Gezegeni Arrakis’te geçer ve genç Paul Atreides’in başından geçenleri konu alır. İlk kez 1984 yılında David Lynch (Twin Peaks) tarafından sinemaya uyarlanan eser pek çok kereler video oyunlarına, masaüstü oyunlara ve dizilere de konu olmuştur.

Yazarın oğlu Brian Herbert’ün resmi Twitter hesabından yaptığı duyuruya göre Legendary Pictures tarafından çekilecek filmin yönetmeni Denis Villeneuve olacak. Sicario ve Arrival filmleriyle kendini kanıtlayan yönetmen aynı zamanda Ridley Scott’la birlikte Blade Runner 2 (Harrison Ford, Ryan Gosling) filminin de yönetmeni olacak bildiğiniz gibi.

Dune Serisi daha önce dilimize Kabalcı Yayınevi tarafından kazandırılmıştı. Geçen seneden itibaren İthaki Bilimkurgu Klasikleri serisi kapsamında, güncellenmiş bir çeviriyle yeniden basılmaya başlandı. Meraklılarına duyurulur.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum