E3 2017'de Gösterilen PS4'e Özel Oyunların Hepsi 2018'in İlk Yarısında Çıkacak!

Kesin tarihler hala verilmedi ama en azından artık çıkış aralıklarını biliyoruz...

 Sony'nin E3 2017 konferansı gayet dolu ve heyecan verici geçti diyebiliriz, yani en azından kendi adıma bunu söyleyebilirim.

PlayStation 4'ün ağır abilerinin de gösterildiği konferansta Shadow of the Colossus, Monster Hunter World ve Marvel's Spider-Man gibi oyunlar gecenin harika sürprizleri oldular. Özellikle Spider-Man oynanış mekanikleri ile hepimizin aklını başından aldı.

Gönül isterdi ki Death Stranding ve Last of Us: Part 2'yi de görelim ama onlar başka bahara kaldı artık.

Evet, dediğim gibi gösterilenler oldukça güzeldi. Fakat işin güzel olmayan yanı oyunların ne zaman piyasaya çıkacaklarının net olarak açıklanmamış olmasıydı. Normalde "ilk çeyrekte" ya da "yılın ikinci yarısı" falan derler, bu sefer sadece 2018 diyerek bizleri "İyi de 2018'in ne zamanı? Yılın başı mı, ortası mı, sonu mu?" diye düşünür halde bıraktılar.

Bu konu birçok oyuncunun tepkisini çekti. Tepki çeken bir diğer nokta ise 2017'nin ikinci yarısının PS4 açısından beklenenden çok daha kısır geçecek olması.

Sony Interactive Entertainment America'nın başkanı Shawn LaydenThe Telegraph'a verdiği röportajda bu iki konuya da değindi.

2017'nin ikinci yarısında PS4'e özel olarak gelecek oyunların az olmasına "E, zaten yılın yarısını bitirdik. Sonbaharda Gran Turismo gelecek. Konferans öncesi yapılan etkinliğe katıldınız mı bilmiyorum (röportajı yapan arkadaşa soruyor) ama GT orada etraflıca tanıtıldı. Bence bu oyuna şirketimiz oldukça ilgi gösteriyor." dedi.

E3'te gösterilen PS4'e özel oyunların çıkış tarihleri için net konuşamayan Layden en azından yaklaşık olarak ne kadar bekleyeceğimizi söyledi:

"2018'de piyasaya çıkacak dediğimiz oyunlar 2018'in ilk yarısında gelecekler. Yani bu 12-13 ay demek mi oluyor? Büyük ihtimalle..."

Bu yılın kalanında PS4'e özel çok fazla oyun çıkmayacak olması sizleri/ PS4 sahiplerini ne derece rahatsız eder, canınızı sıkar bilemiyorum. Fakat benim hoşuma gitmeyen Layden'ın "Zaten yılın yarısı bitti yahu" gibi bir cevap vermesi oldu.

Bu arada yılbaşına kadar PS4'e özel ve büyük diyebileceğimiz Uncharted: The Lost Legacy (DLC- 22 Ağustos), Yakuza Kiwami (29 Ağustos) ve Gran Turismo Sport (Sonbahar) gelecek. Bir de 30 Haziran'da gelecek olan Crash Bandicoot N. Sane Trilogy var. Kendisi ilk üç oyunun remastered versiyonu olacak.

Kısacası E3 2017'de gösterilen ve ağzımızın suyunu akıtan oyunların net olarak ne zaman piyasaya çıkacaklarını bilmiyoruz, fakat yaklaşık olarak ne kadar bekleyeceğimizi biliyoruz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum