E3 Kapılarını İş Dünyasına Ayrı, Oyunculara Ayrı Günlerde Açacak

Buluşma Haziran 2023'te

E3, bildiğiniz gibi 2023 yılında geri dönecek. Entertainment Software Association ile PAX'ın organizatörü ReedPop arasında kurulan ortaklık sonucunda 2023 yılının Haziran ayında bir kez daha fiziksel E3 göreceğiz. Ekip gelecek yılki fuara dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamalardan en önemlisi ise fuarın iki parça halinde gerçekleşecek olması.

Los Angeles Fuar Merkezi'nde 13 Haziran 2023'te başlayacak E3 kapılarını ilk olarak iş dünyasına açacak. E3 Business Days adındaki bu kısma sadece "sektör çalışanları" alınacak. Burada basın ve sektör temsilcileri oyunları bizzat deneyebilecek, konferanslara ve toplantılara katılabilecekler. E3 Business Days 15 Haziran'a kadar sürecek.

15 Haziran'da ise E3 Gamer Days başlayacak. Fuarın bu kısmı bileti olan herkese açık olacak, ziyaretçiler "oyunların geleceğini deneyimleyebilecek, geliştiricilerle, içerik üreticileriyle, basın mensuplarıyla ve fazlasıyla bir araya gelebilecekler". E3 Gamer Days, Fuar Merkezinin ayrı bir yerinde düzenlenecek ve 16 Haziran akşamına kadar sürecek.

E3 eski ihtişamından çok uzak, bu konuda sanırım hepimiz hemfikirizdir. Geçmiş yıllarda E3'ü heyecanla beklerdik, şimdiyse onun yerine State of Play gibi dijital sunumlar, açılış geceleri, TGA töreni gibi daha popüler etkinlikler aldı. E3'ün eski seviyesine ulaşması bana artık çok zor görünüyor, oyuncular da artık heyecanı (ve yeni oyun duyurularını) farklı yerlerde arıyorlar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum