EA'in Kara Cuma İndirimleri Başladı

Oyunlar tek tek indirime girmeye başlayacak

EA, Kara Cuma indirimlerine hem Origin üzerinden PC, hem de PlayStation 4 ve Xbox One için katılıyor.

Origin Store üzerindeki indirimlerde çok sayıda oyunu %75'e varan indirimlerle almak mümkün. Origin üzerinden yalnızca EA oyunları satılmıyor, dolayısıyla indirime giren oyunlar arasında çok çeşitli firmaların oyunlarını görmek mümkün. Yalnız şöyle bir durum var, Origin'e bağlandığımızda satışların Türk lirasıyla değil de Euro üzerinden yapıldığını görüyoruz. Dolayısıyla bu indirimlerin cazip olması için ya yalnızca Origin üzerinden satılan oyunlara bakmanız (mesela Need for Speed Payback ya da FIFA 18 gibi), ya da Steam üzerinden de bize özel kurdan değil de gerçek dolar değerinden satılan oyunlara göz atmanız gerekiyor.

Buna göre dikkat çeken indirimlerden bazıları şu şekilde (fiyatlarda Euro'yu 4.65 olarak aldım):

  • Need for Speed Payback (33%) - 247 lira
  • FIFA 18 (33%) - 186 lira
  • Battlefield 1 Revolution (50%) - 140 lira
  • The Sims 4 (50%) - 93 lira
  • Mass Effect Andromeda (50%) - 93 lira
  • Titanfall 2 (50%) - 93 lira

İndirimdeki tüm Origin oyunlarının listesine şuradan erişebilirsiniz.

PlayStation 4 ve Xbox One için ise durum farklı, çünkü oyunları PlayStation Store ve Xbox Store üzerinden satın aldığınız için sayfalarında bizi zaten Türk lirası karşılığı indirimler bekliyor. Yalnız PlayStation ve Xbox Store'daki bazı indirim oranlarının birbirinden farklı olduğunu gördüm, PlayStation Store'da ucuz olduğunu gördüğünüz bir oyunun Xbox Store'da daha yüksek fiyata satıldığını görünce şaşırmayın.

Örneğin Need for Speed Payback, hem PlayStation Store'da, hem de Xbox Store'da %40 indirimle 269 lira yerine 161,50 liraya satılırken FIFA 18'in PlayStation Store'da %40, Xbox Store'da ise %30 indirimli olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre oyunun PlayStation 4 fiyatı 161,40 liraya inerken Xbox One fiyatı 188,50 olmuş.

PlayStation 4'ün indirim sayfasına şuradan, Xbox One'ın indirim sayfasına ise şuradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum